Evenimentul Zilei > International > Ungaria, gata să primească o CREȘTINĂ iraniană amenințată cu EXPULZAREA de Suedia!
Ungaria, gata să primească o CREȘTINĂ iraniană amenințată cu EXPULZAREA de Suedia!

Ungaria, gata să primească o CREȘTINĂ iraniană amenințată cu EXPULZAREA de Suedia!

O actriță iraniană, convertită la creștinism în Suedia, ar risca enorm dacă s-ar întoarce acasă; dar Suedia refuză să-i acorde azil. Ungaria se oferă ea.

Aideen Strandsson este o actriță iraniană. Ea s-a convertit la creștinism, când a ajuns în Suedia cu un permis de muncă de trei ani. Aideen a fost botezată și și-a luat chiar și un nume de familie suedez.

Din cauza acestei convertiri, însă, ea este pasibilă de a suferi repercusiuni pentru apostazie – ce pot merge până la pedeapsa cu moartea – dacă se întoarce în țara sa natală.

Acesta este motivul pentru care Aideen a solicitat azil în Suedia, o țară atât de generoasă cu primirea imigranților musulmani veniți din toate din toate colțurile lumii islamice.

Toate solicitările iraniencei creștine au fost însă respinse de autoritățile din țara scandinavă, care nu pare la fel de prietenoasă cu creștinii. Mai mult, potrivit Visegrad Post, motivele refuzului sunt de-a dreptul scandaloase: anume că a fost alegerea ei să se convertească, neobligată de nimeni, și că acasă nu riscă mai mult de șase luni de închisoare.

În același timp, guvernul de la Stockholm anunța, prin vocea ministrului său de Interne, Morgan Johansson, că refuză să le ia cetățenia suedeză combatanților care au luptat în rândurile ISIS și se întorc acum în Suedia.

Cânt autoritățile maghiare au aflat despre acest caz, au anunțat public, prin vocea vicepremierul Zolt Semjen, că Ungaria este gata să-i acorde lui Aideen Strandsson azil politic, dacă aceasta primește.

 

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: