Evenimentul Zilei > Actualitate > Unde şi-a ascuns victimele dezaxatul din Caracal? Dezvăluirile unui medic. Exclusiv EVZ
Unde şi-a ascuns victimele dezaxatul din Caracal? Dezvăluirile unui medic. Exclusiv EVZ

Unde şi-a ascuns victimele dezaxatul din Caracal? Dezvăluirile unui medic. Exclusiv EVZ

Dr. Alexandru Cameniță, neurochirurg renumit pentru felul tranșant în care își expune părerea în spațiul public, a oferit jurnaliștilor EVZ un nou punct de vedere care demontează toată ancheta clădită de procurorii din Olt. Conform acestuia, e foarte vizibil faptul că anchetatorii nu au avut avut parte de opinia unor experți vizavi de descoperirea din butoiul aflat în curtea lui Gheorghe Dincă, suspect de pedofilie, viol și crime în serie.

Dr. Alexandru Camenița, cel care a înființat Secția de Neurochirurgie de la Spitalul Județean Craiova, spune că teoria incinerării este atât de departe de adevăr încât e tragi-comic faptul că anchetatorii au putut lua în seamă o asemenea ipoteză. În asentiment este și fostul șef al crematoriului Vitan-Bârzești, din București, care susține că 100% nu s-a putut face o incinerare în acel butoi.

„100% nu s-a putut face o incinerare în acel butoi. O incinerare se efectuează în momentul când se ajunge la temperatura de 1400 de grade. E exclus să poată să ardă! Nu se poate obține o astfel de temepratură. În crematoriu, în cuptorul special, temperatura o obțineam după o oră, iar arzătorul era imens, cu diametrul de aproape un metru. Acest nemernic, părerea mea, e că trage de timp. Fata cred că e în viață și el trage de timp să scape de urme. La crematoriu, coșul are o înălțime de 20 de metri. Vecinii ne bodogăneau și așa pentru miros”, a spus Gheorghe Ionel.

Cel mai tare argument adus de Dr. Camenița: „Nu există oxigen!”

„Nu poți arde nici măcar o găină într-un butoi, dar 40 de kilograme de carne de om! Acolo, probabil, a încercat să arda hainele și obiectele fetei, dar nici acelea nu au ars complet.

Asta pentru că în acel butoi nu poate intra oxigen și, deci, focul se stinge. Eu, personal, am un butoi în care ard lemne. Am făcut niște găuri ca să poată intra oxigen pentru că altfel focul se stinge imediat”, explică medicul neurochirurg, dr. Alexandru Camenița.

Specialiștii din medicină și medicină legală susțin, la unison, că probele adunate de polițiști până la acest moment nu dovedesc faptul că acolo s-a petrecut recent o crimă.  Totodată, Viorica Dăncilă cât și multe alte personaje importante din politică au transmis mesaje de condoleanțe familiei Măceșeanu, cu multe ore înainte ca Gheorghe Dincă să mărturisească în fața anchetatorilor că a omorât două tinere.