Evenimentul Zilei > Actualitate > UNDE MERGEM. „Sfârșit… sau un nou început?” la Iași
UNDE MERGEM. „Sfârșit… sau un nou început?” la Iași

UNDE MERGEM. „Sfârșit… sau un nou început?” la Iași

Ieșenii sunt invitați joi, 31 ianuarie, ora 19.00, în Sala Mare de Spectacole a Ateneului din Iași, la spectacolul coregrafi c „Sfârșit… sau un nou început?”, în regia Elvis Paul Gache.

Spectacolul prezintă povestea unui tânăr dansator care trebuie să meargă în scurt timp la o audiție pentru angajarea într-o companie prestigioasă de dans. Dar stresul și presiunea sunt prea mari și îl macină atât de tare încât, deși s-a pregătit intens, în drum spre audiție, se prăbușește pe stradă și face stop cardiac.

O echipă medicală apare în scurt timp, iar cât timp oamenii din jurul său încearcă să îi acorde primul ajutor, ceva magic se întâmplă: un înger își face apariția, sub forma unei tinere fete, care este pregătită să îl ia sus, la cer. După un moment de dans între cei doi, tânărul dansator se trezește în camera sa, cu alarma de dimineață; totul a fost un vis; încă nu plecase. Fericit și încrezător, merge la audiție și dansează foarte bine. Dar apoi, în drum spre casă, are parte de o mare surpriză: întâlnește în parc, pe o bancă, o fată îmbrăcată în negru, cu chipul îngerului din visul său…sfârșit?…sau un nou început?…un sfârșit tragic, mult prea devreme, ori un nou început, dar în viața de Apoi.

 

Cei mici îi vor ajuta pe Hänsel Cei mici îi vor ajuta pe Hänsel și Gretel s i Gretel să învingă vrăjitoarea jitoarea

Cei mici, dar și cei mari, sunt invitați la Opera Comică pentru Copii din Capitală, vineri la ora 11.00 și 18.30, sâmbătă la ora 11.00 sau ora 17.00 și duminică la ora 11.00 și ora 15.00, la spectacolul Hänsel și Gretel, cea mai cunoscută operă pentru copii de pe întreg mapamondul. Nu există scenă de operă din lume care să n-o fi montat măcar o dată, de aceea miza este uriașă. Hänsel și sora lui, Gretel, sunt puși în situația să se salveze și să învingă vrăjitoarea, o forță aparent mult mai puternică și opresivă. Dar inteligența lor învinge, așa cum tinerețea trebuie să triumfe mereu.

 

Weekend-ul benzilor desenate

n acest sfârșit de săptămână, iubitorii benzilor desenate începând cu ora 10.00, pot viziona expoziția „Benzi desenate de Valentin Tănase”, de la Muzeul Municipiului București. Autorul expoziției invită bucureștenii, dar și turiștii, la o premieră de planșe de bandă desenate în original, din revista Cutezătorii, expuse în premieră, care ne vor aminti cu siguranță de cele mai frumoase povești ale copilăriei. „Copil și adolescent fiind, îmi doream și visam ca la vârsta maturității să fiu un desenator de bandă desenată. Dumnezeu mi-a îngăduit să-mi împlinesc acest vis și am publicat prima mea bandă desenată în revista „Cutezătorii” revista copiilor și tinerilor din acea vreme, în clasa a X-a, la vârsta de 16 – 17 ani.

După ce mi-am terminat studiile la Institutul de arte plastice Nicolae Grigorescu am ramas în continuare atașat de banda desenată și de ceea ce simboliză ea. Prima mea bandă desenată de amploare a fost un serial de 24 de pagini având ca subiect „Burebista”. De aici a început cariera mea de ilustrator de bandă desenată. Am publicat sute de pagini care s-au realizat în timp pe toate subiectele: bandă desenată istorică, de science fiction, de actualitate, am colaborat cu reviste, edituri și autori renumiți din țară și de peste hotare, cu precădere Franța și Belgia”, a declarat Valentin Tănase.