Evenimentul Zilei > Social > Unde au putut fi observate OZN-urile pentru prima dată. România, pe lista cu cele mai stranii lucruri de pe Pământ. FOTO
Unde au putut fi observate OZN-urile pentru prima dată. România, pe lista cu cele mai stranii lucruri de pe Pământ. FOTO

Unde au putut fi observate OZN-urile pentru prima dată. România, pe lista cu cele mai stranii lucruri de pe Pământ. FOTO

Din cele mai vechi timpuri, oamenii au fost fascinați de posibilitatea vieții în spațiu. Deși nu s-a descoperit încă nimic concludent, există numeroase locuri misterioase în întreaga lume în care oamenii susțin că au văzut sau au întâlnit semne de extratereștri. Pe listă se află şi România.

De la formațiunile stâncoase în formă de sfinx din România, până la locurile din Australia cu tematică OZN sau radiotelescopul din China care ascultă comunicațiile intergalactice, acestea ar fi doar câteva dintre cele mai interesante și misterioase locuri de căutare a semnelor vieții extraterestre.

The Mountain Sphinx Bușteni, România

Această formațiune stâncoasă din munții Parcului Natural Bucegi seamănă cu Marele Sfinx din Egipt. Multe legende încearcă să-și explice originile, unii spunând că a fost sculptat ca zeu în cele mai vechi timpuri, alții afirmând că a fost format în mod natural de vânt și unii chiar susținând că extratereștrii au folosit această locație deoarece este o sursă puternică de energie a pământului. Sfinxul din Munții Bucegi este un megalit antropomorf situat la 2216 m altitudine, în județul Dâmbovița, pe teritoriul administrativ al comunei Moroeni.

Perm Anomalous Zone Molebka, Rusia

Cunoscut și sub numele de triunghi M și zona 51 a Rusiei, aceasta este o întindere misterioasă și izolată de păduri în care oamenii spun că aici ţi se opresc ceasurile, se aud sunete ciudate, se văd lumini neidentificate și chiar au văzut extratereștri reali.

Telescopul sferic, Guizhou, China

Cel mai mare radiotelescop din lume, acest vas cu o lățime de 1.640 de metri, amplasat pe dealuri, studiază cerul căutând materia întunecată și ascultă comunicarea extraterestră din culturile străine. De la finalizarea sa în 2016, pasionații de viață extraterestră așteaptă cu nerăbdare să vadă ce poate detecta.

Telescopul sferic din China a fost inaugurat oficial – Evenimentul Zilei

Zona 51 Groom Lake, Nevada

Poate cel mai faimos loc asociat cu OZN-urile și viața extraterestră, această facilitate militară foarte clasificată a alimentat multe teorii ale conspirației datorită secretului său. ZONA 51 se zvonește că ar deține o navă extraterestră prăbușită și corpurile pasagerilor acesteia și chiar alte tehnologii extraterestre.

Hangar 18, Zona 51

Giant Rock Mojave Desert, California

Acest bolovan masiv de sine stătător din mijlocul deșertului a fost locația conferințelor OZN. În anii 1950, un pasionat de OZN-uri locuia într-o casă minată sub stâncă. El a susținut că a auzit comunicarea extraterestră de pe o antenă de deasupra bolovanului și chiar că a intrat într-o navă spațială.

Giant Rock - Wikipedia

San Clemente UFO Trail San Clemente, Chile

Considerată a fi capitala neoficială a OZN-urilor din lume, cercetătorii spun că s-au raportat aici sute de observări – chiar și una pe săptămână. Atât de populară este zona, încât consiliul de turism din Chile a stabilit un traseu oficial OZN în 2008.

Traseul OZN al Pădurii Rendlesham Suffolk, Anglia

Cu patruzeci de ani în urmă, mai mulţi  bărbați aflaţi în această pădure îndepărtată au susținut că asistat la un OZN când a aterizat într-o poieniță. În memoria acestui eveniment ciudat, pădurea are acum o pistă publică care urmează calea pe care au luat-o bărbații pentru a investiga ceea ce au văzut.

Lumini în pădurea Rendlesham

Wycliffe Well Davenport, Australia

Cunoscută sub numele de „capitala OZN-urilor din Australia”, aici au fost observate OZN-uri de zeci de ani. Comemorând aceste întâlniri cu extratereștri, aplasarea de manechini în benzinării și restaurante cu tematică extraterestră, îi conferă lui Wycliffe Well sentimentul unui parc tematic extraterestru abandonat, scrie newsweek.

upload.wikimedia.org/wikivoyage/en/6/61/Wycliff...