Evenimentul Zilei > Economie > Undă verde pentru Centura Capitalei. Când încep lucrările
Undă verde pentru Centura Capitalei. Când încep lucrările

Undă verde pentru Centura Capitalei. Când încep lucrările

Ministerul Transporturilor a autorizat executarea lucrărilor de construire pentru Centura Bucureşti.

Lucrările pentru Autostrada de Centură Bucureşti, sectorul de pe raza localităţii Vidra, au fost autorizate de Ministerul Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor (MTIC).

Valoarea lucrărilor autorizate este de 59,95 milioane lei, care nu include TVA, se precizează într-un document transmis de minister.

„Lucrările proiectate sunt situate în partea de sud a municipiului Bucureşti, pe teritoriul judeţului Ilfov, respectiv unitatea administrativ teritorială a localităţii Vidra. Sectorul care face obiectul prezenței autorizaţii se defăşoară între km 69+000 şi km 70+700. (…) Valoarea lucrărilor autorizate: este de 59.951.232 lei, fără TVA, reprezentând valoarea lucrărilor (construcţii şi instalaţii), declarată de solicitant, înscrisă în cererea de autorizare, conform prevederilor legale”, se menţionează în document.

30 de luni, durata de execuţie a lucrărilor

Durata de execuţie a lucrărilor este de 30 de luni. Ea este calculată de la dată începerii efective a lucrărilor, anunţată în prealabil. Obiectivul de investiţii face parte din reţeaua „TEN-T”.

„Lucrările autorizate se vor executa doar pe terenul aparţinând domeniului public al statului, în administrarea Ministerului Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor. Ele se vor efectua prin CNAlR SA, în conformitate cu prevederile HG nr 354/2020 privind declanşarea procedurilor de expropriere a tuturor imobilelor proprietate privată care constituie coridorul de expropriere al lucrării de utilitate publică de interes naţional ‘Autostrada de centură Bucureşti, sector Centură Sud km 52 + 770 – km 100 + 900’, pe rază localităţilor Glina, Cernica, Popeşti-Leordeni, Bercem, Vidra, Clinceni şi Ciorogârla din judeţul Ilfov şi raportat la Decizia de expropriere cu nr. 887/16.07.2020 pentru imobilele proprietate privată care constituie coridorul de expropriere al lucrării de utilitate publică de interes naţional ‘Autostrada de centură Bucureşti, sector Centură Sud km 52 + 770 – km 100 + 900’, pe raza localităţilor Glina, Cernica, Popeşti-Leordeni, Berceni, Vidra, Clinceni şi Ciorogârla din judeţul Ilfov, emisă de CNAlR -SA, titulară a unui drept de concesiune”, se mai precizează în document.

Măsuri pentru respectarea siguranţei circulaţiei

Se vor lua toate măsurile pentru respectarea siguranţei circulaţiei, potrivit normelor şi legislaţiei în vigoare. De asemenea, se vor respecta instrucţiunile specifice pe durata realizării lucrărilor. Beneficiarul îşi asumă adoptarea tuturor măsurilor corespunzătoare în vederea menţinerii nivelului de siguranţă.

„Prezenta autorizaţie nu dă dreptul beneficiarului să ocupe abuziv terenuri ce nu-i aparţin şi care sunt necesare pentru realizarea obiectivului. Beneficiarul are obligaţia de a reglementa situaţia juridică a terenurilor afectate înainte de începerea execuţiei lucrărilor conform prevederilor legale în vigoare”, se precizează în document, potrivit agerpres.ro.