Evenimentul Zilei > Economie > Unda de șoc a Brexitului LOVEȘTE Asia. Liderii piețelor de capital se tem de ce este MAI RĂU
Unda de șoc a Brexitului LOVEȘTE Asia. Liderii piețelor de capital se tem de ce este MAI RĂU

Unda de șoc a Brexitului LOVEȘTE Asia. Liderii piețelor de capital se tem de ce este MAI RĂU

Votul englezilor în cadrul referendumului organizat joi, 23 iunie a luat prin surprindere întregul continent european, însă efectele acestei unde de șoc s-au resimțit până în Asia și America.

Ministrul de Finanțe chinez, Lou Jiwei a declarat că momentan, consecințele votului englezilor sunt neclare, însă acestea se vor simți mai puternic în următorii ani. Brexit va umbri economia globală, însă repercursiunile se vor resimți abia peste 5 – 10 ani. 

De asemenea, președintele Coreei de Sud, Park Geun-hye și primul-ministru al Japoniei, Shinzo Abe au afirmat că țările lor sunt pregătite să înfrunte schimbările de pe piața de capital. 

Anand Mahindra, directorul multinaționalei Mahindra Group cu birouri și în Marea Britanie a declarat că Brexitul poate fi considerat un tsunami, însă reacția brokerilor și a pieței de capital este exagerată. Ba mai mult, Anand Mahindra a declarat că plecarea Marii Britanii din blocul comunitar ar putea fi un avantaj.

Ultima oară când am discutat cu politicenii britanici despre reducerea taxelor pentru vehiculele electrice, ei au răspuns că nu pot face acest lucru din cauza regulilor, tarifelor și a protocoalelor existente la nivelul UE. În ceea ce mă privește, Brexitul este o veste bună.

Însă, Adi Godrej, președintele companiei Godrej Group care comercializează la nivel global cosmetice este surprins de această decizie care va avea un impact negativ asupra economiei. Acesta a mai aduăgat că Brexit-ul va afecta companiile indiene cu sedii în Anglia.