Evenimentul Zilei > Actualitate > Un ziar important din România va fi vândut. Ringier se asociază investitor surpriză
Un ziar important din România va fi vândut. Ringier se asociază investitor surpriză

Un ziar important din România va fi vândut. Ringier se asociază investitor surpriză

Ringier ar urma să preia Gazeta sporturilor într-un parteneriat cu Sportal Media Group din Bulgaria, grup deținut de Stilian Shishkov fondator al mai multor proiecte online.

Vânzarea Gazetei Sporturilor către Ringier este încă în derulare. Tranzacția avansează  iar în discuții a intrat și un al treilea jucător alături de Ringier: o companie din Bulgaria.
Ringier ar urma să preia Gazeta sporturilor într-un parteneriat cu Sportal Media Group, care are în portofoliu, printre altele, cel mai mare site de sport din Bulgaria – Sportal.bg dar și AllGoals,com, aplicație mobile de Livescores. Conform acelorași surse, Ringier ar fi majoritar în acest parteneriat.

Spotal Media Group este deținută de Stilian Shishkov – cel care reprezintă Sportal în discuțiile pentru preluarea GSP – fondator al mai multor proiecte online din Bulgaria, membru al Media Comittee la UEFA. A jucat fotbal – dar la nivel universitar – în timpul studiilor din Statele Unite.

Sportal Media Group are în portofoliu mai multe site-uri. Printre acestea, Sportal.bg.

Sportal.bg este cea mai mare agenție de știri de sport din Bulgaria, cu peste 10.000.000 de afișări pe lună, conform site-ului sportal.bg. Sportal.bg are și o zonă de conținut video online pentru competiții sportive și analiză.