Evenimentul Zilei > Sport > Un tenismen cunoscut a tocat milioanele câștigate în turnee și a ajuns muritor de foame. Drama unui sportiv iresponsabil
Un tenismen cunoscut a tocat milioanele câștigate în turnee și a ajuns muritor de foame. Drama unui sportiv iresponsabil

Un tenismen cunoscut a tocat milioanele câștigate în turnee și a ajuns muritor de foame. Drama unui sportiv iresponsabil

Un mare talent al tenisului mondial a povestit că a ajuns la sapă de lemn din cauza cheltuielilor iraționale pe care le-a făcut atunci când era pe val.

Mark Philippoussis (44 de ani) a devenit un nume cu rezonanță în tenisul mondial, după ce a jucat două finale de Mare Șlem: în 1998 la US Open și în 2003 la Wimbledon. Din premii, sportivul australian a strâns de-a lungul carierei, 6.987.402 dolari, dar a ajuns să aibă greutăți financiare. După cum el însuși a mărturisit în cadrul unui interviu. De menționat că Philippoussis nu și-a putut exploata la maximum potențialul, pentru că a fost măcinat de accidentări. Ceea ce a provocat o lipsă de continuitate pe teren.

A cheltuit tot ce a câștigat în tenis

„Familia mea este totul pentru mine, este prioritatea mea absolută. Am avut visul de a deveni jucător de tenis profesionist și familia mea a pus la bătaie toate resursele financiare. Tatăl meu avea o slujbă bună într-o bancă și a renunțat pentru că a vrut să mă ajute să-mi îndeplinesc visurile.

Când ești sportiv, ultimul lucru pe care ți-l dorești e că mereu ți se spune: adună pentru zile negre. Simți că ești vulnerabil când te accidentezi și trebuie să te sprijini de ceva. Nu poți avea mentalitatea asta pentru că trebuie să mergi înainte, trebuie să te recuperezi, să fii bine. Am fost pe tușă câteva luni. Nu-mi puteam permite multe, a trebuit să îi rog pe prietenii mei să-mi cumpere mâncare”, a spus fostul tenismen, care a mai adăugat:

Și-a plătit ipoteca la casă cu banii părinților

„Mâncam paste cu varză 7 zile din 7, până a devenit mâncarea mea preferată. Mama spunea că e mâncare de săraci, pentru că era foarte simplă. Mi-a fost foarte rușine pentru că ei mi-au oferit visul lor și aveam responsabilitatea de a avea grijă de ei. Eram în depresie, totul era negru. Nu există durere mai mare decât să-i văd pe cei dragi mie suferind din cauza acțiunilor mele.

Obișnuiam să schimb mașinile ca pe șosete, fiindcă mă plictiseam. Mă uitam la film, la Bad Boys, și ziceam: Doamne, a apărut noul Porsche turbo, după care îmi sunam agentul și-i ziceam să îmi găsească mașină. Atât de ridicol eram. Nu exagerez când spun că schimbam unele mașini zilnic”, a mai spus Philippoussis.

El a tocat tot ce a câștigat, și-a cumpărat 15 motociclete și multe mașini, iar în anul 2009, a fost nevoit să plătească ipoteca propriei case cu banii împrumutați de la părinți.