Evenimentul Zilei > Actualitate > Un specialist oferă răspunsuri despre Covid-19. Poţi deveni imun? Te poţi îmbolnăvi a doua oară?
Un specialist oferă răspunsuri despre Covid-19.  Poţi deveni imun? Te poţi îmbolnăvi a doua oară?

Un specialist oferă răspunsuri despre Covid-19. Poţi deveni imun? Te poţi îmbolnăvi a doua oară?

Herman Goossens, unul dintre șefii Spitalului Universitar din Anvers a vorbit despre ideea de imunizare a unei persoane dacă aceasta a avut Covid-19.

Potrivit specialistului, o infecție cu coronavirus nu duce automat la o imunizare a persoanei în cauză. Comentariile sale vin în contextul în care mai multe voci au susținut că persoanele care s-au vindecat au reuşit să dezvolte un răspuns imun la boală.

Herman Goossens, care este microbiolog la Universitatea din Antwerp și specialist în pandemii, a susținut că dacă cei care au suferit o formă severă de infecție cu coronavirus dezvoltă adesea suficienți anticorpi timp de câteva luni, iar pacienții care au dezvoltat simptome mici sau deloc nu ar avea dezvoltată o imunitate suficientă împotriva Covid-19. Prin urmare, este posibil, potrivit expertului, ca o persoană să poată lua virusul a doua oară.

Subiectul imunizării colective a fost și el abordat de către specialist. Conform studiilor deja efectuate în mai multe țări, cifrele sunt descurajatoare. Doar 3 – 5% dintre persoanele testate în Spania, Italia și Olanda sunt într-adevăr imune. Chiar dacă se speră ca această cifră să urce la 6-70 la sută, fără un vaccin împotriva Covid-19 situația este departe de a fi rezolvată.

Totodată, profesorul a susținut că se așteaptă la un al doilea val al epidemiei în Belgia, probabil în septembrie. „Nu pot spune dacă va fi la fel de mortal ca primul, dar chiar și cu posibilitatea de a merge în vacanță în Belgia, virusul s-ar putea transmite în timpul verii. Va fi mult mai răspândit dacă mergem pe plajă, la un restaurant ”, a avertizat el, potrivit 7sur7.be.