Un șoarece de laborator, pericol public. Autoritățile sanitare au demarat o anchetă

Un șoarece de laborator, pericol public. Autoritățile sanitare au demarat o anchetă sursa foto: Pixabay

Un șoarece de laborator a băgat în alertă maximă autoritățile sanitare din Taiwan. Acestea au început o anchetă pentru a stabili dacă micuța rozătoare este responsabilă pentru un laborant infectat cu coronavirus.

Autoritățile sanitare din Taiwan sunt în alertă din cauza apariției primului caz de infecție cu coronavirus din ultimele săptămâni. Oficialii taiwanezi au anunțat că investighează cum a apărut acest caz. Există indicii că „vina” îi aparține unui șoarece care a mușcat o lucrătoare lucrător dintr-un laborator de înaltă securitate.

Acesta este angajată în cadrul Academiei Sinica, cel mai important institut de cercetare din Taiwan. Femeia a fost testate pozitiv pentru coronavirus, iar oficialii din domeniul sănătății fac investigații pentru a descoperi cum a contractat virusul, luna trecută.

Această investigație este cu atât mai necesară cu cât oficialii Taiwanul a reușit să se protejeze de coronavirus menținând granițele închise și instituind o carantină strictă. A fost combătut un focar local major de COVID, la începutul acestui an, la originea căruia au fost piloții.

Ne puteți urmări și pe Google News
Alertă maximă! OMS: Toate persoanele nevaccinate trebuie căutate şi convinse să se imunizeze

Sursa: Pixabay

Oficialii din sănătate țin situația sub control

Oficialii din domeniul sănătății au confirmat că angajata care a fost testată pozitiv a fost mușcată, în două rânduri, de șoareci infectați cu coronavirus. Aceștia au precizat, însă, că șoarecii nu sunt singura pistă pe care o urmăresc. Ei dorescă să afle dacă nu cumva virusul a fost luat din altă parte, iar nu din laborator.

„Indiferent dacă provine de la locul de muncă sau din comunitate, credem că posibilitatea de infectare de la locul de muncă este mai mare, deoarece nu avem nicio infecție confirmată în comunitate”, a declarat ministrul sănătății, Chen Shih-chung pentru presă.

El a precizat că laboratorul prezintă un risc mai mare pentru contaminare, dat fiind că aici erau găzduiți mai mulți șoareci. Laboranta a fost vaccinat de două ori, iar laboratorul de la Academia Sinica are al doilea în ce privește nivelul de securitate biologică.

„În ceea ce privește interiorul locului de muncă, fie că este vorba de birou sau de laborator, am stabilit că laboratorul are un risc mai mare. Dar trabuie să investigăm dacă infecția provine de la mușcătura de șoarece sau din mediul înconjurător”, a adăugat el.

Taiwanul lăudat pentru gestionarea pandemiei

Ultimul caz local de infecție cu coronavirus a fost confirmat în Taiwan pe 5 noiembrie. Țara a fost lăudată la nivel mondial, încă de la începutul pandemiei pentru eficacitatea cu care a reușit să izoleze coronavirusul și a reușit să-l elimine elimine la nivel local.

Au fost înregistrate puțin peste 14.500 de cazuri interne și 848 de decese, majoritatea în timpul valului de la începutul acestui an.