Evenimentul Zilei > Monden > Un scafandru a văzut moartea cu ochii după ce a fost înghițit de o balenă cu cocoașă
Un scafandru a văzut moartea cu ochii după ce a fost înghițit de o balenă cu cocoașă

Un scafandru a văzut moartea cu ochii după ce a fost înghițit de o balenă cu cocoașă

Michael Packard și-a amintit cum a sărit de pe barcă și a ajuns la 30 de metri adâncime când a „văzut această uriașă gaură neagră după care totul s-a întunecat”. Un scafandru de homar a mărturisit că a crezut că va muri după ce a fost prins în gura unei balene cu cocoașă.

Un scafandru a fost înghițit de o balenă cu cocoașă. O relatare care pare că vine din povești. Numai că lucrurile par să fie mult mai adevărate decât am citit în povestea Pinocchio când eram mici.

Michael Packard, pescar din tată în fiu, specializat în prinderea homarilor, a povestit cum a sărit din barca sa lângă coasta Cape Cod din Massachusetts vineri dimineață, iar la o adâncime de 30 de metri „a simțit această umflătură uriașă și totul s-a întunecat”. La început, el a crezut că a fost atacat de un rechin, care sunt obișnuiți în acea zonă, dar apoi i-a venit în minte că nu simțea dinții rechinului, mușcătura sa letală.

„Atunci mi-am dat seama, Doamne, sunt în gura unei balene … și încearcă să mă înghită”, a spus el pentru WBZ-TV News. Michael Packard, în vârstă de 56 de ani, din Wellfleet, Massachusetts, a spus că se gândea că nu mai are nici o scăpare: „Asta este, voi muri”.

În ciuda faptului că a fost înăuntru timp de aproximativ o jumătate de minut, a putut să respire pentru că încă mai avea echipamentul de scafandru. El a ajuns să fie salvat de colegul său de echipaj în barcă și ulterior a fost tratat la spitalul Cape Cod.

Pe Facebook, a postat o declarație spunând: „Bună ziua tuturor. Vreau doar să clarific ce mi s-a întâmplat astăzi. Mă scufundam după un homar și o balenă cu cocoașă a încercat să mă mănânce. Am fost în gura închisă timp de aproximativ 30 până la 40 de secunde înainte să se ridice la suprafață și să mă scuipe. Sunt foarte învinețit, dar nu am oase rupte. Vreau să mulțumesc echipei de salvare Provincetown pentru îngrijirea și ajutorul acordat”.

Sora sa, Cynthia Packard, a declarat inițial pentru Cape Cod Times că fratele ei și-a rupt un picior, dar el a spus mai târziu că picioarele lui erau doar învinețite.

Charles „Stormy” Mayo, un om de știință și expert în balene la Centrul pentru Studii de Coastă din Provincetown, a declarat ziarului că astfel de întâlniri cu om-balenă sunt rare. Balenele cu cocoașă nu sunt agresive și Charles Mayo crede că a fost o un accident petrecut în timp ce balena se hrănea.

Balena cu cocoașă este un animal de dimensiuni foarte mari, cu gabaritele unui autobuz școlar. Lungimea medie a corpului unui adult variază între 13,5 m la masculi și 14,5 m la femele (în perioada anilor 1949-1962, femelele capturate în apele antarctice și australiene aveau dimensiuni reduse față de masculii din aceleași regiuni). Cele mai impunătoare balene cu cocoașă ating lungimea de 17-18 m, dar sunt rar întâlnite. Greutatea medie este de 30 t, iar cea maximă de 48 t.