Evenimentul Zilei > International > Un român este cel mai căutat criminal din Ecuador. A fost emisă „Alerta Roșie”
Un român este cel mai căutat criminal din Ecuador. A fost emisă „Alerta Roșie”

Un român este cel mai căutat criminal din Ecuador. A fost emisă „Alerta Roșie”

Autoritățile din Ecuador au emis codul „Alerta Roșie” pentru localizare și capturare promptă,  pentru un român, în vârstă de 33 de ani, care este acuzat că a ucis doi copii, de 10 și 14 ani.

Potrivit anchetatorilor, criminalul român, după ce a ucis cu sânge rece copiii, le-a abandonat cadavrele pe două străzi din orașul Ambato (provincia Tungurahua)

În dimineața zilei de vineri, 13 decembrie, pe străzile Los Mortiños și Los Olleros din Ambato, au fost găsite cadavrele celor doi copii, JACM (14 ani) și NDCM (10 ani).

Aceștia au rămas singuri acasă începând cu ora 23:30 a zilei precedente, după ce părinții lor ar fi plecat într-o călătorie de muncă în Ibarra. La întoarcerea acasă la primele ore ale dimineții, părinții au avut parte de un șoc: în loc de doi băieți voioși, aceștia au fost anunțați că adolescenții au fost găsiți fără viață, prezentând multiple răni prin înjunghiere.

În urma cercetărilor, anchetatorii ecuadorieni și-au îndreptat atenția imediat spre Adrian S., un român angajat de familia respectivă pentru lucrări de zidărie și reamenajare a casei.

Polițiștii au avut drept reper să-l bănuiască pe român că ar fi criminalul, deoarece în acea zi acesta nu s-a mai prezentat la muncă.

Pe 24 ianuarie 2020, după o serie de formalități anevoioase, un judecător a emis un mandat de arestare preventivă pe numele lui Adrian S., pentru presupusa sa participare la crimă.

În plus, la solicitarea Parchetului, inculpatul a intrat pe lista celor mai căutate persoane și s-a emis o „Alertă Roșie” pentru localizarea promptă.

Dacă va fi prins și trimis în judecată, potrivit Codului Penal ecuadorian, românul riscă o pedeapsă cuprinsă între 20 și 26 de ani de închisoare, potrivit stiridiaspora.ro