Evenimentul Zilei > Sport > Un politician român contestă deciziile luate Viktor Orban. „N-aș împrumuta asta de la maghiari”
Un politician român contestă deciziile luate Viktor Orban. „N-aș împrumuta asta de la maghiari”

Un politician român contestă deciziile luate Viktor Orban. „N-aș împrumuta asta de la maghiari”

Ionuț Stroe nu este de acord cu strategia alegerii câtorva ramuri sportive în care să se investească masiv

Ionuț Stroe, ministrul Tineretului și Sportului, a vorbit într-un interviu acordat pentru „Gazeta Sporturilor” despre politica adoptată de Ungaria, în ceea ce privește prioritizarea anumitor ramuri sportive.

Șeful de la MTS a afirmat că el nu este de acord cu această politică, de-a alege câteva discipline în care să investești masiv, pentru că se creează o discriminare și o marginalizare a celorlalte sporturi.

„Modelul maghiar este unul de apreciat în sensul definirii sportului ca prioritate națională. Ceea ce nu aș împrumuta de la maghiari este clasificare pe care au făcut-o! Ca să nu-i zic discriminare.

Sportul de masă definit de mine ca obiectiv strategic sau de siguranță națională, cu ghilimelele de rigoare, este să-l faci să aibă o ofertă diversificată adresată tuturor iubitorilor de sport sau tuturor celor care vor să practice sportul cu șanse reale. Cele șase discipline evidențiate și prioritizate de vecinii noștri sunt sporturi cu potențial în zona lor, dar practic această strategie pune accentul doar pe înalta performanță. Poate că așteptările lor, evident, sunt legate de rezultate concrete. La handbal, la fotbal, dar și alte sporturi.

Eu n-aș merge pe această logică de creștere a sportului, aș sprijini toate sporturile. Evident că de acolo se vor desprinde ulterior sporturile cu potențial. În România, la fotbal sunt 250.000 de copii încadrați. Este o resursă senzațională, dar nu putem compara fotbalul cu altă disciplină ca popularitate sau practicanți. Să zicem că am stabili doar fotbalul ca fiind de interes public și național. În acest mod n-am sacrifica posibilitatea altora de a se înscrie la alte sporturi?”, a spus Stroe.