Un „pachet însângerat” la Ambasada Ucrainei din Grecia. O nouă „tentativă de atac terorist”

Un „pachet însângerat” la Ambasada Ucrainei din Grecia. O  nouă „tentativă de atac terorist” Sursa: arhiva EVZ

Un alt „pachet însângerat” a ajuns la Ambasada Ucrainei în Grecia. Expeditorul ar fi fost cel care a trimis colete suspecte și la ambasadele din România și Spania. Autoritățile sunt în alertă.

Ambasada Ucrainei în Grecia a primit un „pachet însângerat”, după ce numeroase astfel de colete au ajuns, săptămâna trecută, la alte reprezentanțe diplomatice ale Kievului, inclusiv la București. Noul colet suspect a fost semnalat, luni, de purtătorul de cuvânt al ministerului de externe ucrainean, Oleg Nikolenko.

„Adresa expeditorului este aceeași ca și pe restul plicurilor care au fost primite anterior la ambasadele și consulatele ucrainene: showroom-ul auto Tesla din orașul german Sindelfingen”, a menționat Nikolenko într-o postare pe Facebook. „Așteptăm cu nerăbdare accelerarea investigației de către autoritățile germane” a mai spus Oleg Nikolenko. El a mai declarat că incidentul de luni aduce numărul total de amenințări trimise ambasadelor și consulatelor ucrainene la 33 de cazuri în 17 țări.

„O tentativă de atac terorist, două alerte cu bombă, un caz de vandalism, o amenințare scrisă și 28 de 'pachete însângerate”, a adăugat el. Miercurea trecută, ministrul de externe ucrainean Dmitro Kuleba a declarat că pachetele suspecte au fost trimise de la reprezentanță germană Tesla, potrivit A3.

Ne puteți urmări și pe Google News

Un nou pachet suspect la Ambasada Ucrainei din Madrid

Și la Ambasada Ucrainei din Madrid a ajuns, vineri, un pachet suspect similar cu cele raportate în aceeași zi la sediile altor reprezentanțe diplomatice ucrainene.„Faptul că nu a fost timbrat în Spania precum și alte caracteristici ar putea însemna că (pachetul) are legătură cu pachetele interceptate la alte ambasade și consulate ucrainene în diferite țări din Europa”, a comunicat Ministerul spaniol de Interne, conform CNN.

Aceste incidente vin după ce mai multe scrisori-capcană au fost detectate în Spania în ultimele zile, în urma exploziei produse, miercuri, la ambasada Ucrainei din Madrid. Ministrul spaniol al Apărării și ambasada SUA la Madrid au fost, de asemenea, ținta unor astfel de scrisori.

Alte pachete au fost trimise la ambasadele din Ungaria, Olanda, Polonia, Croația, România și Italia. Autoritățile încearcă să afle cine este vinovatul.