Evenimentul Zilei > International > Un ostatic american răpit de filiala Al Qaida în Siria a fost eliberat
Un ostatic american răpit de filiala Al Qaida în Siria a fost eliberat

Un ostatic american răpit de filiala Al Qaida în Siria a fost eliberat

Theo Peter Curtis, un cetăţean american răpit în urmă cu doi ani de filiala Al Qaida în Siria, a fost eliberat duminică, a anunţat secretarul de stat John Kerry într-un comunicat, citat de AFP.

Tânărul american, descris de o sursă americană ca un cercetător originar din Massachusetts, a fost răpit de Frontul Al-Nosra, dar răpirea a fost ţinută secretă.

Eliberarea sa a fost facilitată de ONU şi a avut loc duminică pe platoul Golan la 18.40 ora locală unde a fost predat ”căştilor albastre”, a declarat ONU.

Ea a fost anunţată după ce jurnalistul american James Foley a fost decapitat într-un videoclip difuzat în urmă cu câteva zile de jihadiştii Statului Islamic /SI/.

”După o săptămână marcată de o tragedie de nedescris, suntem recunoscători să aflăm că Theo Curtis se întoarce acasă după atât de mult timp în ghearele Frontului Al-Nosra”, a declarat secretarul de stat John Kerry.

După un control medical, Curtis a fost predat unor reprezentanţi ai guvernului SUA, a adăugat ONU.

Eliberarea sa a fost făcută publică de canalul din Qatar Al-Jazeera, care a precizat că la punerea în libertate a contribuit Qatarul.

Potrivit Al-Jazeera, americanul a dispărut în apropierea frontierei dintre Turcia şi Siria în toamna anului 2012.

”Americanii sunt fericiţi să împărtăşească bucuria şi uşurarea resimţită de familia lui Theo”, a salutat Susan Rice, consilierul lui Barack Obama pentru securitate naţională.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: