Un oraș a fost distrus în câteva minute. Mii de oameni au încercat să fugă din calea urgiei. Scene apocaliptice. VIDEO

Un oraș a fost distrus în câteva minute. Mii de oameni au încercat să fugă din calea urgiei. Scene apocaliptice. VIDEO

Alertă în China. O furtună de nisip de peste 100 de metri înălțime a făcut ravagii într-un oraș din nord-vestul Chinei în doar câteva minute.

Orașul istoric Dunhuang, din nord-vestul Chinei, a fost pus în fața unei catastrofe, marți, 27 iulie, după manifestarea unei uriașe furtuni de nisip. Aceasta a înregistrat cel puțin 100 de metri înălțime, potrivit autorităților chineze.

Cetățenii chinezi, puși în fața unui dezastru. Traficul a fost blocat

Furtuna de nisip a făcut ravagii în China, unde, în orașul Dunhuang, vizibilitatea a fost redusă chiar și la mai puțin de cinci metri, în urma manifestării furtunii de nisip. Traficul a fost blocat, iar autoritățile rutiere au impus blocaje și au dirijat mașinile în afara autostrăzii, potrivit NBC News.

„Așteptați 2 secunde, orașul va fi complet diferit. Dunhuang se confruntă cu o furtună rară de vară. La vest, se află deșertul Gobi. Dar să știți că mulți turiști sunt fericiți să înfrunte astfel de fenomene și să aibă experiențe ciudate”, a notat un cetățean din Dunhuang pe Twitter.

Ne puteți urmări și pe Google News

Capitala Chinei se confruntă des cu furtuni de nisip din cauza efectelor defrișărilor și eroziunii solului din nordul Chinei, dar și a situării în apropiere de deșertul Gobi.

Ce măsuri a luat China pentru a-și proteja populația de efectele furtunilor de nisip

Ultimele furtuni de nisip din teritoriu au fost raportate în lunile martie și aprilie, când peste 400 de curse aeriene din Beijing au fost anulate, notează presa internațională.

Autoritățile din China au mai încercat să realizeze așa-numitele „coridoare aeriene” care să canalizeze vântul și să permită deplasarea valurilor de nisip și a altor poluanți în mod alert, pentru a nu afecta teritoriul pe o perioadă foarte lungă de timp.

Măsurile în cauză au redus din intensitatea furtunilor, însă expansiunea industrială și a orașelor au contribuit semnificativ asupra condițiilor mediului astfel încât autoritățile au plantat „un mare zid verde” de arbori pentru a stopa valurile de nisip.

Orașul Dunhuang a fost garnizoană de frontieră pe Drumul Mătăsii și este cunoscut, în prezent, datorită peșterilor Mogao, un complex de 492 de grote decorate cu statui budiste și fresce.