Furtună uriașă de nisip în China. Norul ”apocaliptic” a fost surprins inclusiv la Beijing

Furtună uriașă de nisip în China. Norul ”apocaliptic” a fost surprins inclusiv la Beijing

O furtună uriașă roșiatică de nisip a afectat, luni, regiuni vaste ale Chinei. Inclusiv capitala Beijing a fost afectată, iar străzile au căpătat un aspect apocaliptic. Furtuna de nisip a pornit din Mongolia unde ar fi provocat deja cel puțin șase decese.

O furtună uriaşă de nisip a afectat, luni, regiuni vaste din China. În capitala Chinei, Beijing, străzile au căpătat un aspect apocaliptic, din cauza norului de nisip roşiatic. Norul de nisip a acoperit cerul şi a învăluit clădirile într-o pâclă roşiatică.

Poluarea este ridicată la Beijing. Furtuna de nisip a declanșat toți senzorii de monitorizare a calității aerului

Orașul Beijing, cu aproape 22 de milioane de locuitori, se confruntă de foarte mult timp cu poluarea. Furtuna de nisip contribuit de această dată suplimentar la sporirea disconfortului creat de poluare. Ea a declanșat toţi senzorii care monitorizau calitatea aerului.

Praful roșiatic adus de norul de nisip conţine particule periculoase. Aceastea pot intra în plămânii oamenilor și, de acolo, pot ajunge în sânge. Pericolul este astfel cât se poate de real.

Ne puteți urmări și pe Google News

În capitala Beijing, indexul de poluare a ajuns la 665 luni, în timp ce pragul de siguranţă pentru oameni e stabilit la 25 de micrograme. Furtuna de nisip a pornit din Mongolia, unde autorităţile au anunţat deja că a provocat moartea a cel puţin şase persoane.

Centrele urbane hiper-industrializate ale Chinei afectează prin poluare imaginea regiunilor

Activitatea industrială poluantă a Chinei este considerată dăunătoare pentru mediul înconjurător și este criticată de către organizațiile mondiale din domeniu. Confruntată cu dorința dezvoltării industriale și economice autoritățile politice, militare și economice de la Beijing au neglijat flagrant acest aspect al mediului și au tratat absolut totul într-un mod absolut într-o manieră proprie.

Timp de decenii marile centre urbane chineze hiper-industrializate se confruntă cu imaginea dezolantă a smogului și a mirosurilor provocate de degajările poluante. China are însă obiective care nu lasă loc pentru elaborarea unei politici coerente în privința mediului înconjurător. În privința norului de nisip roșiatic însă originea, compoziția și efectele complete vor fi accesibile complet, cel mai probabil, doar peste câteva zile.

Activitatea poluantă afectează pe durată scurtă, medie și lungă starea de sănătate a populației, dar în China nu se poate cunoaște nici măcar cu o marjă mare de eroare decesele și afecțiunile cauzate de către poluarea excesivă din orașe.