Laboratorul francez Sanofi a publicat rezultate pozitive ale unui studiu clinic privind principalul său vaccin candidat împotriva Covid-19, dezvoltat împreună cu compania britanică GSK, după un eșec care a provocat o întârziere de câteva luni.

Rezultatele intermediare ale acestui studiu pe om, ajuns în faza 2 arată că administrarea acestui vaccin a „indus producerea de concentraţii ridicate de anticorpi neutralizanţi la adulţi, la toate segmentele de vârstă implicate, la niveluri comparabile cu cele observate la persoane care s-au vindecat de infecţia cu Covid”, a detaliat laboratorul într-un comunicat remis luni.

Următoarea fază de studiu prevede evaluarea a două formule ale vaccinului, în special împotriva variantelor D614 (Wuhan) și B.1.351 (varianta sud-africană).

Cele două companii intenționează, de asemenea, să efectueze studii asupra vaccinării-rapel cu formule diferite pentru a determina dacă administrarea unei doze mai mici de vaccin generează un răspuns puternic imunitar de rapel, indiferent de tehnologia folosită iniţial.

Se așteaptă ca vaccinul să fie aprobat în al patrulea trimestru al anului 2021, sub rezerva rezultatelor pozitive de fază III și a evaluărilor de reglementare, potrivit Sanofi.