Cea mai mare doză a medicamentului AMG 510, produs de Amgen, a redus tumorile a șapte din 13 pacienți, iar boala s-a stabilizat la ceilalți șase.

Potrivit site-ului Bloomberg, nouă pacienți încă participă la studiu și iau respectivul tratament în fiecare zi.

Agenția de știri menționată mai sus relatează că, după ce inițial a răspuns bine la tratament, cancerul unui pacient a progresat, iar alți trei pacienți au murit între timp, potrivit rezultatelor prezentate la Conferința Mondială privind Cancerul Pulmonar, care a avut loc la Barcelona.

Rezultatele arată că cercetătorii au identificat o modalitate de a combate KRAS, o genă obișnuită în tumorile umane. Forma genei vizate de către medicamentul AMG 510 apare în cazul a aproximativ 13% dintre cancerele pulmonare cu celule non-mici.

Anterior, găsirea unei mutații KRAS putea fi folosită numai pentru a exclude tratamentul.

„Dacă putem extinde această descoperire și să arătăm, într-un număr mare de pacienți, că avem rate de răspuns de 50 la sută sau pe aproape, datele respective sunt foarte relevante și semnificative din punct de vedere clinic. Medicamentul este încă în primele faze de testare. Trebuie să vedem dacă unele dintre aceste răspunsuri se vor aprofunda în timp”, susține agenția Bloomberg care îl citează pe Dave Reese, șeful departamentului de cercetare și dezvoltare a companiei Amgen.