Un neurolog explică de ce gândurile pozitive ne pot schimba semnificativ viața

Un neurolog explică de ce gândurile pozitive ne pot schimba semnificativ viața Obiceiuri care te fac mai fericit. Sursa foto: Jennbang | Dreamstime.com

Fericirea este subiectivă – dar cu toții ne dorim să simțim această emoție. Nu este o surpriză de ce mulți oameni doresc să cunoască secretele pentru a avea o viață mai fericită. Cu toate acestea, emoțiile noastre sunt incredibil de complexe.

Dr. Tali Sharot a explicat că este posibil să te bucuri de o viață mai fericită gândind pozitiv. Discutând cu antreprenorul Steven Bartlett, expertul a definit optimismul ca fiind convingerea că  „se vor întâmpla lucruri pozitive” înainte de a explica că „prejudecata optimismului” se referă la credința continuă într-un rezultat bun, în ciuda dovezilor care sugerează contrariul.

Acesta îi vede pe oameni „supraestimând optimismul în lumina dovezilor din fața noastră și subestimând probabilitatea ca evenimentele negative să se întâmple”. La urma urmei, „este o greșeală”, după cum a spus Dr. Tali.

Importanța gândurilor pozitive

Cu toate acestea, chiar dacă această părtinire sună ca un lucru rău, „nu este neapărat așa”. „De fapt, poate avea atât rezultate pozitive, cât și negative”, a explicat ea. "Dacă mă aștept la lucruri bune în viitorul meu, chiar dacă supraestimez probabilitatea ca aceste lucruri să se întâmple, atunci asta te motivează. Așa că a avea aceste așteptări pozitive te motivează să încerci mai mult. De asemenea, îți sporește fericirea și bunăstarea."

Ne puteți urmări și pe Google News

Cea mai fericită zi

Dr. Tali a continuat dezvăluind că sentimentele noastre actuale se bazează pe ceea ce credem că vom face în viitor, mai degrabă decât pe ceea ce facem în acest moment. Cu alte cuvinte: „Așteptările noastre cu privire la locul în care vom fi în viitor ne afectează fericirea de astăzi”.

Pentru a-și continua punctul de vedere, ea a făcut referire și la un studiu de la Harvard care a descoperit că oamenii erau mai fericiți înainte de a pleca în vacanță decât erau în timpul călătoriei. Când un grup de turiști a fost chestionat despre sentimentele lor de dinainte, în timpul și după concediu, ziua anterioară plecării a fost clasificată ca fiind cea mai frumoasă pentru ei, potrivit Mirror.co.uk.