Evenimentul Zilei > Actualitate > Un mort şi opt grav accidentaţi după ce o ambulanţă s-a ciocnit cu un autoturism
Un mort şi opt grav accidentaţi după ce o ambulanţă s-a ciocnit cu un autoturism

Un mort şi opt grav accidentaţi după ce o ambulanţă s-a ciocnit cu un autoturism

Un mort, o femeie în vârstă de 70 de ani, şi opt răniţi s-au întregistrat după ce o ambulanţă s-a ciocnit cu un autoturism marţi seara în zona localităţii băcăuane Podiş.

La faţa locului au ajuns şase echipaje de salvare din Bacău şi din Moineşti.

'Au fost nouă victime. Patru dintre ele erau în stare foarte gravă, iar o pacientă, cu traumatism cranian deschis, a fost găsită decedată. S-au efectuat manevrele de prim ajutor, după care şase pacienţi au fost transportaţi spre spitalul din Bacău, iar ceilalţi doi, la cel din Moineşti. S-a solicitat şi intervenţia unui elicopter, din cauza numărului mare de victime', a declarat pentru AGERPRES Crina Pădure, medic la Serviciul de Ambulanţă Judeţean Bacău.

Locotenentul Andrei Grecu, purtător de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bacău a spus că 'nu au fost persoane încarcerate, însă o victimă a necesitat extracţia pentru că acuza dureri mari la coloană'.

'Din cele şase victime care au ajuns in Unitatea de Primire Urgente a Spitalului Judeţean Bacău, una a intrat direct în sala de operaţii. Pentru o a doua victimă, un bărbat, s-a solicitat intervenţia elicopterului şi s-a decis transportul imediat la Spitalul «Sf.Spiridon» din Iaşi. Vorbim de şase răniţi având vârste cuprinse între 39 şi 75 de ani, cu politraumatisme craniene, toracice, fracturi şi insuficienţă renală', a declarat, pentru Agerpres, Bogdan Ioan Buda, medic specialist medicină de urgenţă la Spitalul Judeţean Bacău.

La rândul său, Adrian Cotîrleţ, medic chirurg şi director al Spitalului Municipal de Urgenţă Moineşti a precizat că în unitatea medicală pe care o conduce 'au ajuns doi pacienţi, un tânăr de 29 de ani, din Bacău, având traumatism toraco-abdominal, plagă antrebraţ şi braţ stâng şi traumatism de coloană şi un pacient de 69 de ani, din Agăş, cu traumatism toraco-abdominal şi trei coaste rupte pe partea stângă'.

'Au fost investigaţi de o echipă complexă, iar acum sunt sub supraveghere medicală permanentă în secţia de Terapie intensivă', a mai spus doctorul Cotîrleţ.
Din primele cercetări efectuate de poliţie nu s-a putut stabili cu exactitate cum s-a produs accidentul.

'S-a produs o coliziune între două maşini. În prezent nu putem preciza mecanismul de producere a evenimentului. S-a deschis o anchetă în urma căreia se va stabili cine se face vinovat de accident', a precizat pentru Agerpres comisarul şef Dorin Roman, şeful Serviciului Rutier Bacău.