Evenimentul Zilei > Economie > Un milliard de euro pentru firmele afectate de coronavirus. Care sunt condițiile
Un milliard de euro pentru firmele afectate de coronavirus. Care sunt condițiile

Un milliard de euro pentru firmele afectate de coronavirus. Care sunt condițiile

Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri a anunțat, că, începând de marți, 15 septembrie 2020 a devenit operațională platforma unde se pot înscrie firmele care doresc să obţină granturi în valoare totală de un miliard de euro.

Guvernul a aprobat în 31 iulie OUG 130/2020 privind acordarea unor granturi de un miliard de euro în total pentru firmele afectate de criza Covid-19, din fonduri externe nerambursabile, aferente Programului operaţional Competitivitate 2014-2020.

Începând de marţi, este activă, pe linkul https://granturi.imm.gov.ro, etapa de creare profil, user şi parolă, etapa premergătoare lansării celor trei măsuri de sprijin. În această etapă toţi aplicanţii interesaţi de oricare dintre cele trei măsuri de sprijin vor avea posibilitatea preînregistrării datelor reprezentanţilor legali/împuterniciţi, precum şi datelor persoanelor juridice.

În această primă etapă nu contează ordinea înregistrării datelor şi nici principiul „primul venit, primul servit”. Această etapă de preînregistrare va rămâne deschisă pe toată perioada de înscrieri la cele trei măsuri.

Pentru a putea încheia cu succes această etapă de preînregistrare, creare profil, user şi parolă, este necesară semnătura electronică validă.

Această etapă se adresează tuturor categoriilor de beneficiari eligibili aferenţi celor trei măsuri instituite de OUG 130/2020, respectiv IMM, PFA, ONG, cabinet medical individual (CMI).

Pentru etapele următoare, aplicanţii trebuie să aibă depuse toate situaţiile financiare aferente anului 2019, să verifice autorizarea codurilor CAEN pe care vor aplica, să urmărească periodic site-urile imm.gov.ro şi economie.gov.ro.

Reprezentanţii ministerului mai amintesc că aplicaţia de eliberare a certificatelor de urgenţă este disponibilă până marţi la ora 23:59, pe site-ul prevenire.gov.ro.

Așadar, firmele mici și mijlicii, persoanele fizice autorizate și alți beneficiari vor putea să se înscrie pentru a cere fondurile europene de aproape 1 miliard de euro pentru relansare economică.

Înscrierea se va face în 2 etape.

„În această seară (luni seara – n.r.), cel mai târziu mâine dimineață (marți – n.r.), va fi lansată aplicația informatică în vederea obținerii granturilor de 1 miliard de euro. Procedura va avea două etape: în prima fază toți beneficiarii celor trei scheme de finanțare se pot înscrie în aplicație pentru a-și verifica firma și introduce toate datele necesare, iar în cea de-a doua etapă beneficiarii vor putea aplica efectiv și încărca documentele necesare pentru accesarea granturilor”, a anunțat, luni, pe Facebook, ministrul Economiei, Virgil Popescu.

Publicat in categoriile: Economie
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: