Evenimentul Zilei > Actualitate > UN MEDIC LA DOI PACIENŢI. Spitalul Cernavodă atrage medici, plătindu-i în plus
UN MEDIC LA DOI PACIENŢI. Spitalul Cernavodă atrage medici, plătindu-i în plus

UN MEDIC LA DOI PACIENŢI. Spitalul Cernavodă atrage medici, plătindu-i în plus

Spitalul Orăşenesc Cernavodă are de trei ori mai mulţi angajaţi decât pacienţii care îşi îngrijesc, aici, sănătatea. La o capacitate de 60 de paturi, spitalul are 30 de medici angajaţi şi 150 de asistente şi personal auxiliar. Atragerea cadrelor medicale se datoreaza primăriei Cernavodă care a găsit soluţii să le stimuleze financiar şi să le ofere, cu bani de la bugetul local, condiţii pentru tratarea pacienţilor.

Spitalul Orăşenesc Cernavodă are, de astăzi, un nou Compartiment Primire Urgenţe precum şi un Heliport. La inaugurare, alături de primarul, Gheorghe Hânsă, şi oficialităţi locale, au participat ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, senatorul Nicolae Moga şi autorităţi judeţene. Ministrul a aflat astfel, de la primar, că spitalul, care în 2010 urma să fie desfiinţat, are astăzi 30 de medici, faţă de nouă câţi erau în 2011. Pentru că legea Spitalelor permite primăriilor care administrează spitale să poată finanţa unităţile de sănătate, Consiliul Local Cernavodă a reuşit în ultimii ani să “fure” specialişti, oferindu-le bani, în plus, la salariu.

Primarul Gheorghe Hânsă a explicat astfel că celor 30 de medici li se plăteşte transportul lunar, câte 1000 de lei, iar medicii care au continuitate de un an primesc 500 de euro, primă. În plus, după orele de program, medicii dispun de cabinete medicale individuale unde pot trata alţi pacienţi. “Pe lângă prima respectivă ei prestează, astfel, şi pentru buzunarul propriu”, a adăugat şi  managerul spitalului , Marius Sponoche. Noul Compartiment Primire Urgenţe va avea cinci linii de gardă, acoperind toate specialităţile. Toate investiţiile din spital sunt strict cu bani de la primăria Cernavodă, care alocă anual 1,2 milioane de lei.

Ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, s-a arătat surprins că „ în acest spital nu există lipsuri de niciun fel, nici măcar medicamente”. Iar noul Centru de Primire Urgenţe şi Heliportul, „pot asigura urgenţele şi necesităţile din zonă, mai ales că este vorba de un punct situat în apropierea Autostrăzii spre Constanţa”. Spitalul Orăşenesc Cernavodă are arondate toate localităţile din sudul judeţului, acordând asistenţă medicală pentru cel puţin 12.000 de pacienţi, anual. „Nici nu ştiam de la ce partid este primarul, şi nici nu mă interesează, mă interesează doar că spitalul funcţionează”, a completat Nicolae Bănicioiu, făcând referire la primarul PNL, Gheorghe Hânsă.

 

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: