Evenimentul Zilei > Sport > Un mare sportiv român a murit. A scris istorie după ce a câștigat medalia de aur
Un mare sportiv român a murit. A scris istorie după ce a câștigat medalia de aur

Un mare sportiv român a murit. A scris istorie după ce a câștigat medalia de aur

Un mare sportiv, care a adus prima medalie de aur pentru România, la Mondialele din 1970, s-a stins din viață la 77 de ani.

Un sportiv român care a scris istorie în disciplina sa a murit la vârsta de 77 de ani. Este vorba despre fostul canotor Tudor Ștefan. Cel care la Campionatele Mondialedin 1970, în barca de 2+1 a reușit să câștige prima medalie de aur. Obținută la acest nivel de țara noastră. Vestea a fost dată de Federația Română de Canotaj. Care a transmis un mesaj de condoleanțe după dispariția fostului mare sportiv.

Un mare sportiv român a murit. Anunțul oficialilor federației

„Federaţia Română de Canotaj anunţă cu tristeţe trecerea în nefiinţă a lui Tudor Ştefan, Maestru Emerit al Sportului, component al echipajului de dublu rame cu cârmaci (2+1). Acesta a obţinut, în anul 1970, alături de Petre Ceapura şi Gheorghe Gheorghiu (cârmaci), prima medalie de aur pentru Romania în această probă la un Campionat Mondial (St. Catharines, Canada). Tudor Ştefan a fost şi medaliat cu bronz la Jocurile Olimpice de la Munchen din 1972, alături de Petre Ceapura şi Ladislau Lovrenschi. Drum lin către stele!” A fost mesajul transmis de oficialii Federației Române de Canotaj pe contul de Facebook.

Mesaj de la clubul la care a fost legitimat: Dinamo

Tudor Ștefan a fost legitimat la clubul Dinamo. Oficialii „roș-albilor” au transmis și ei un mesaj, după dispariția fostului canotor. „Tudor Ştefan, unul dintre primii mari campioni ai canotajului românesc, a murit la vârsta de 77 de ani. Clubul Sportiv Dinamo deplânge trecerea la cele veşnice a campionului mondial şi medaliat olimpic la canotaj Tudor Ştefan.

Născut pe 3 martie 1943, Tudor Ştefan a fost unul dintre primii mari campioni ai canotajului dinamovist. Maestru emerit al sportului, Tudor Ştefan a câştigat prima medalie de aur pentru România la un campionat mondial, în 1970, la 2+1 rame, alături de Petre Ceapura şi Ladislau Lovrenschi (cârmaci). În aceeaşi formulă au câştigat şi bronzul olimpic în 1972, la Munchen. Drum lin, campionule!” Au scris cei de la clubul Dinamo.

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: Sport
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: