Un mare sportiv român a murit. A scris istorie după ce a câștigat medalia de aur

Un mare sportiv român a murit. A scris istorie după ce a câștigat medalia de aur

Un mare sportiv, care a adus prima medalie de aur pentru România, la Mondialele din 1970, s-a stins din viață la 77 de ani.

Un sportiv român care a scris istorie în disciplina sa a murit la vârsta de 77 de ani. Este vorba despre fostul canotor Tudor Ștefan. Cel care la Campionatele Mondialedin 1970, în barca de 2+1 a reușit să câștige prima medalie de aur. Obținută la acest nivel de țara noastră. Vestea a fost dată de Federația Română de Canotaj. Care a transmis un mesaj de condoleanțe după dispariția fostului mare sportiv.

Un mare sportiv român a murit. Anunțul oficialilor federației

„Federaţia Română de Canotaj anunţă cu tristeţe trecerea în nefiinţă a lui Tudor Ştefan, Maestru Emerit al Sportului, component al echipajului de dublu rame cu cârmaci (2+1). Acesta a obţinut, în anul 1970, alături de Petre Ceapura şi Gheorghe Gheorghiu (cârmaci), prima medalie de aur pentru Romania în această probă la un Campionat Mondial (St. Catharines, Canada). Tudor Ştefan a fost şi medaliat cu bronz la Jocurile Olimpice de la Munchen din 1972, alături de Petre Ceapura şi Ladislau Lovrenschi. Drum lin către stele!” A fost mesajul transmis de oficialii Federației Române de Canotaj pe contul de Facebook.

Mesaj de la clubul la care a fost legitimat: Dinamo

Tudor Ștefan a fost legitimat la clubul Dinamo. Oficialii „roș-albilor” au transmis și ei un mesaj, după dispariția fostului canotor. „Tudor Ştefan, unul dintre primii mari campioni ai canotajului românesc, a murit la vârsta de 77 de ani. Clubul Sportiv Dinamo deplânge trecerea la cele veşnice a campionului mondial şi medaliat olimpic la canotaj Tudor Ştefan.

Ne puteți urmări și pe Google News

Născut pe 3 martie 1943, Tudor Ştefan a fost unul dintre primii mari campioni ai canotajului dinamovist. Maestru emerit al sportului, Tudor Ştefan a câştigat prima medalie de aur pentru România la un campionat mondial, în 1970, la 2+1 rame, alături de Petre Ceapura şi Ladislau Lovrenschi (cârmaci). În aceeaşi formulă au câştigat şi bronzul olimpic în 1972, la Munchen. Drum lin, campionule!” Au scris cei de la clubul Dinamo.