Evenimentul Zilei > Sport > Un internațional român, amintiri cu cel mai dur antrenor: „Toți jucătorii făceau rupturi musculare”
Un internațional român, amintiri cu cel mai dur antrenor: „Toți jucătorii făceau rupturi musculare”

Un internațional român, amintiri cu cel mai dur antrenor: „Toți jucătorii făceau rupturi musculare”

Dan Petrescu a povestit experiența pe care a avut-o la Foggia, sub comanda lui Zdenek Zeman

Dan Petrescu și-a amintit de Zdenek Zeman, antrenorul cu care a lucrat în Italia, la Foggia. „Bursucul” a fost transferat în 1991, de la Steaua, și-a avut de-a face cu un tehnician care era obsedat de pregătirea fizică. Antrenorul celor de la CFR Cluj spune că, dacă ar face ședințele de pregătire pe care le-a văzut la Zeman, niciun fotbalist român n-ar rezista.

„Era dur Zeman, dar și carismatic. Dacă aș face în România antrenamentele de la Foggia n-ar rezista nimeni! Doar în Italia s-ar putea lucra așa, că acolo sunt toți foarte serioși. În Rusia sunt grele antrenamentele, dar cu metodele lui Zeman nu știu dacă mai rămâneau doi jucători pe teren! El a încercat să antreneze în afara Italiei și toți jucătorii făceau rupturi musculare, nu mergea.

Poate ăsta a fost motivul pentru care am rezistat zece ani în Anglia, că mă antrenasem înainte cu Zeman. Ceva mai greu de atât nu putea să existe. În perioada în care eram la Foggia, când veneam la națională mă oprea stafful de la alergări, eram mereu primul și aș fi alergat oricât”, a spus Petrescu pentru „Gazeta Sporturilor”.