Un gigant auto își închide fabricile din Europa. România este și ea lovită

Un gigant auto își închide fabricile din Europa. România este și ea lovită

Concernul Daimler AG îți suspendă producția pentru cel puțin două săptămâni și închide temporar, facilităţile de producţie pe care le deţine în Europa pe fondul pandemiei de COVID-19. Compania deține în România două fabrici în Cugir şi Sebeş, unde lucrează mii de angajați.

Majoritatea producției în Europa, precum și activitățile în anumite arii administrative, sunt afectate de această măsură. Acest lucru este valabil și pentru unitățile de producție de la Sebeș și Cugir, scrie alba24.ro.

” Fac excepție ariile în care trebuie menținute anumite operațiuni, spre exemplu, cele urgente, teme de ramp-up importante, servicii clienți și asigurarea lanțului de aprovizionare internațional. Oriunde există nevoia de a menține aceste activități, compania va lua măsurile de precauție adecvate pentru a-și proteja angajații împotriva infectării.

Conducerea Daimler monitorizează situația în permanență și va lua măsuri suplimentare, dacă va fi necesar. În cazul în care situația se îmbunătățește, activitatea va putea fi complet reluată” au transmis reprezentanții companiei.

Ne puteți urmări și pe Google News

Pe siteul oficial al Daimler a fost postat un anunț cu privire la situație.

Valoarea totală a investiţiilor realizate de Daimler la Sebeş şi Cugir depăşeşte 600 de milioane de euro.

Star Transmission, o unitate de producţie strategică pentru Grupul Daimler, a luat naştere în 2001, ca rezultat al unui joint-venture româno-german, capitalizând experienţa locală de două secole în prelucrarea metalelor şi expertiza concernului german, unul din liderii pieţei mondiale de maşini premium şi vehicule comerciale.

În 2013, Daimler a devenit acţionar unic al Star Transmission Cugir şi a deschis o bază de montaj, Star Assembly Sebeş, consolidându-şi poziţia şi devenind astfel una din cele mai importante investiţii străine în România.