Un gigant al reciclării deșeurilor își pregătește intrarea în România. Compania Derichebourg își desfășoară activitatea în 10 țări

Un gigant al reciclării deșeurilor își pregătește intrarea în România. Compania Derichebourg își desfășoară activitatea în 10 țări

Unul dintre giganții europeni din domeniul colectării și valorificării deșeurilor își pregătește intrarea pe piața din România.

Compania franceză Derichebourg, cu operațiuni în 10 țări și afaceri anuale de 2,5 miliarde de euro, se pregătește să intre pe piața de profil din România, după cum estimează Profit.ro. Compania franceză a semnat un acord pentru o achiziție a grupului Ecore Holding, cu sediul la Luxemburg.

Această achiziție presupune inclusiv preluarea subsidiarei românești a Ecore Holding, cu sediul în vecinătatea municipiului București.

Compania Derichebourg este unul dintre liderii pieței de reciclare deșeuri feroase și neferoase din Franța. Aici concurează direct cu subsidiara locală a Ecore Holding, respectiv GDE.

Grupul Derichebourg își desfășoară activitatea în 10 țări, având două divizii principale, cu 42.200 de angajați și afaceri de 2,5 miliarde de euro în 2020. Or, odată cu această preluare, a grupului rival Ecore, cei de la Derichebourg vor crea cel mai mare furnizor de servicii de reciclare și valorificare deșeuri din Franța și unul dintre cei mai mari operatori în domeniu din Europa.

Tranzacția este analizată de autoritățile antitrust

În prezent, tranzacția propusă, dintre Derichebourg și Ecore Holding este analizată de autoritatea antitrust din Franța. Dacă tranzacția va fi aprobată, veniturile viitoarei companii sunt estimate la 3,88 miliarde de euro în 2021 și urmează să fie realizate cu 43.000 de angajați, din care 4.300 implicați direct în activități de reciclare.

„Derichebourg vrea să își sporească prezența pe piețele europeană și globală de vânzarea a metalelor feroase și neferoase, întrucât crede cu tărie că cererea va continua să crească în anii următori, deoarece utilizarea materiilor prime reciclate ajută la limitarea încălzirii globale în comparație cu producția de metale folosind o cantitate echivalentă de materii prime nereciclate”, își argumentează achiziția Derichebourg.

Compania franceză estimează că va finaliza achiziția rivalului Ecore și a subsidiarelor acestuia în ultima parte a anului, cu condiția obținerii aprobărilor de la autoritățile de reglementare relevante.

 

Despre Ecore Holding

Ecore Holding deține 83 de centre de colectare și valorificare a deșeurilor metalice și nemetalice în mai multe țări europene, precum Franța, Belgia, România, Ungaria, Elveția și Luxemburg. Grupul are aproximativ 1.300 de angajați și a obținut venituri de 881 milioane de euro, reciclând peste 2,8 milioane de tone de deșeuri anul trecut. Aproape 1,2 milioane de tone au fost reciclate în centrele din afara Franței.

Romrecycling SRL are sediul în comuna Jilava și lucrează cu circa 70 de angajați. Compania a raportat o cifră de afaceri de 252,7 milioane de lei în 2020, în scădere de la 294 milioane de lei în 2019. Compania a trecut pe pierdere, cu un rezultat negativ de 1,63 milioane de lei, comparativ cu un câștig de 380.500 lei în 2019.

 

Ne puteți urmări și pe Google News