Cum sunt atribuite contractele de achiziții publice cu Primăria Sectorului 1 firmelor ”de casă”. Clotilde Armand: „Rog reluare în alte condiții”
- Mihnea Talau
- 9 iunie 2021, 22:10
Primarul sectorului 1, Clotilde Armand, încă de la instalarea pe scaunul de edil a dat afară angajații „neprofesioniști” ai primăriei. Acolo unde nu a închis (ilegal după cum a arătat instanța) servicii întregi. Și a adus „profesioniștii” săi.
După curățenia din propria ogradă (nu așa cum este prin sector), pe posturile vacante au venit favoriții. Așa a ajuns în locația din Banu Manta și Raluca Rogoz, care, până să vină în Primăria din Banu Manta, ocupa un post de expert parlamentar la Camera superioară a Parlamentului, adică la Senatul României, condus de prietena franțuzoaicei, Anca Dragu, scrie ziuanews.
Angajați, numai unu și unu. Yesmanii să trăiască
Revenind la Raluca Rogoz, multă lume a fost uimită cum de a acceptat să lase un post la Senat, un post mult râvnit de toată lumea pentru a veni numai șef serviciu la o primărie de sector. Și a început „treaba”.
Rogoz a devenit „cureaua de transmisie" între cabinetul primar și cei care trebuie să lucreze procedurile de achiziție publică.
Un singur exemplu. A primit misiune de la Dragoș Constantin, consilierul apropiat de primar, ca firmele care „trebuie” să câștige contractele pentru Primăria Sectorului 1, chiar dacă nu au depus cea mai bună ofertă.
Practic, firmele ”agreeate” au depus oferta cu valoarea cea mai ridicată. Atunci, cabinetul primarului a reacționat dându-i directive Ralucăi Rogoz să facă o notă justificativă prin care primarul „cel integru” să solicite reluarea procedurii de achiziție publică. Legal sau nu, rămâne de văzut!
„Rog reluare în alte condiții”
Evident că Raluca Rogoz a executat, cuminte, ordinul primit și semnat de primar.
Și, în acest fel, la o dată ulterioară s-a atribuit mult râvnitul contract, firmelor de casă ( că tot se vorbește prin Primăria sectorului 1 numai despre mafie), respectiv firma CARP MANAGEMENT & CONSULTING SRL, a câștigat în doi pași contractul de consultanță în achiziții publice conform atribuirii directe din Catalogul electronic Seap, nr. DA27936498/11.05.202, la o valoare de 67.500,00 lei.
Potrivit registrului comerțului, respectiva firmă a fost înființată în iunie 2017 și are ca obiect principal de activitate consultanță pentru afaceri și management.
Și trebuie spus că pentru munca de „înaltă responsabilitate, Rogoz este bine remunerată, fiind doar șefă de serviciu, scrie ziuanews.ro.