Evenimentul Zilei > Social > Un genunchi nou pentru Diana Lupescu
Un genunchi nou pentru Diana Lupescu

Un genunchi nou pentru Diana Lupescu

Actrița Diana Lupescu, în vârstă de 63 de ani, va fi supusă unei intervenții chirugicale din pricina unor probleme grave pe care le are la genunchi.

Diana Lupescu, soţia actorului şi europarlamentarului Mircea Diaconu, va suferi o operaţie la genunchi, menită a rezolva gravele neajunsuri pe care actriţa le suportă de o bună bucată de vreme.

Profesorul Horia Orban, șeful Clinicii de Ortopedie și Traumatologie de la Spitalul Elias din București este cel care va realiza delicata operaţie de implantare a unei proteze anatomice cu rotaţie externă, inclusă în condilul femural. Costul protezei, realizată pe comandă la o firmă de specialitate, a costat-o pe actriţă în jur de 10 000 de lei.

Acest tip de proteză este unul performant, superior protezie clasice, durata lui de viaţă fiind de peste 20 – 25 de ani. Partea principală a protezei o constituie piesele artificiale realizate din componente proteice, care se mulează perfect pe forma femurului. În urma investigaţiilor minuţioase, s-a stabilit că această proteza este cea mai recomandată în cazul reclamat de îndelungata suferinţă, de multe ori însoţită de dureri greu de suportat, a actriţei Diana Lupescu.

Ca în orice intervenţie de protezare osteo-articulară, şi această operaţie va consta iniţial din îndepărtarea unor porţiuni de os, împreună cu zona de cartilaj deteriorată. Această prima etapă va fi urmată de cea de a doua  inserţia fidelă a protezei pe capătul articular de femur. Întreaga operaţie va dura aproximativ o oră, conform b1.ro.