Mijlocașul român a ajuns la gruparea protestanților, antrenată de legendarul Steven Gerrard, care încearcă să-și construiască un nume și ca manager, după ce s-a consacrat, ca jucător, la FC Liverpool.

Fotbalul din Scoția este un tărâm necunoscut pentru fotbaliștii români. Cu câteva excepții notabile, jucătorii autohtoni nu s-au aventurat în fotbalul aprig din această țară. Ianis va fi al treilea român ce va îmbrăca tricoul lui Rangers. Primul care a semnat cu formația din Glasgow a fost regretatul Daniel Prodan, în 1998. Din păcate, experiența avea să fie de tristă amintire și pentru fundașul central, dar și pentru scoțieni.

Didi n-a avut nevoie de mult timp pentru a-și construi un nume în fotbalul românesc. Transferat de Steaua, în 1993, de la Olimpia Satu Mare, atunci când avea 21 de ani, cel poreclit „Tătuca” a debutat în același an pentru echipa națională, în coșmarul de la Kosice, cu Cehoslovacia (scor 2-5). A devenit repede om de bază și în Ghencea, și la prima reprezentativă, cu care a participat la Mondialul din 1994 și Europeanul din 1996. La 25 de ani prinde transferul vieții, fiind cumpărat de Atletico Madrid, gruparea finanțată de controversatul Jesus Gil, proaspăt campioană în Primera Division.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE

Te-ar putea interesa și: