Evenimentul Zilei > Politica > Un fost ziarist de la EvZ confirmă: Un coleg primea emailuri de la Cucuveaua Mov
Un fost ziarist de la EvZ confirmă: Un coleg primea emailuri de la Cucuveaua Mov

Un fost ziarist de la EvZ confirmă: Un coleg primea emailuri de la Cucuveaua Mov

Sebastian Ghiță a declarat marți seara că despre mailul Laurei Codruța Kovesi cu adresa ”cucuveaua mov” mai știu și alți jurnaliști, fiindcă șefa DNA a trimis mailuri către ei de pe această adresă.

În aceeași seară, la emisiunea lui Cătălin Bădițoiu, la Nașul Tv,  ziaristul Mircea Marian, acum la România Liberă, a povestit un incident pe care l-a avut cândva pornind de la un schimb de mailuri, dar a afirmat cu tărie că el nu a primit niciodată vreun mesaj de la adresa ”cucuveaua mov”. A afirmat, însă, că știe de la un coleg de breaslă, care coresponda cu procurorul Laura Codruța Kovesi, că aceasta folosea adresa respectivă. Mircea Marian nu a vrut să spună numele ziaristului.

Astăzi, Mircea Marian a reluat tema, într-o emisiune de la B1. A confirmat ce a spus la Nașul Tv, că știe de la un coleg că șefa DNA îi trimitea mailuri sub pseudonimul ”cucuveaua mov”. Apoi a nuanțat un pic tema.
Oricine poate crea o adresă și să susțină că e a lui x sau y. Ghiță să probeze că mailul e a lui Kovesi, nu să arunce bârfe în aer, iar atunci va trebui să răspundă și doamna Kovesi. Problema e plagiatul. Dacă va fi prinsă că a plagiat, atunci Kovesi trebuie să plece”, a spus Mircea Marian.