Instalarea lui Christoph Daum în fruntea reprezentativei României a născut noi controverse. Reacțiile negative la adresa antrenorului german au venit, așa cum era de așteptat, din partea oamenilor de fotbal din țară.


FOTO;Christoph DaumConflict și în mandatul lui Iordănescu

Un episod recent în care poziția lui Daum a fost criticată s-a înregistrat în urma declarațiilor lui Laurențiu Reghecampf, antrenorul Stelei. „Eu îi urez succes, dar cei care l-au ales vor răspunde în maximum cinci luni în fața tuturor românilor! Ei l-au angajat de pe terasă, haideți să fim serioși! Daum nu știe nimic despre România și despre fotbalul românesc!”, a tunat Reghe la adresa noului selecționer, într-un interviu acordat „Gazetei Sporturilor”. Nu este pentru prima dată când tehnicianul „roșalbaștrilor” începe un conflict cu un selecționer al României.

La începutul acestui an, Anghel Iordănescu a întâmpinat aceleași probleme cu Reghe, iar în urma câtorva certuri Steaua nu și-a lăsat jucătorii convocați să li se alăture „tricolorilor” într-un stagiu de pregătire din Turcia, înaintea Campionatului European. A venit și reacția lui Christoph Daum.


FOTO: Mircea RădulescuGermanul a replicat cu politețe afirmațiilor făcute de Reghe și a mărturisit că nu a fost deranjat de aceste vorbe. „Aceste critici nu sunt constructive, dar fac parte şi ele din viaţă. Îi voi întinde mâna și-i voi spune: «Sprijinul tău este necesar pentru fotbalul din România». Şi noi avem nevoie de voi, şi voi aveţi nevoie de noi. Sper să primesc disponibilitatea lui, în ciuda acestei reţineri. Eu sunt un antrenor deschis şi îmi doresc să am o discuţie cu el”, a spus Daum, potrivit Dolce Sport.

„Evenimentul zilei” a discutat cu Mircea Rădulescu (foto), iar fostul selecționer al naționalei ne-a declarat că antrenorul Stelei a reacționat așa din cauza faptului că nu mai are pe cine să respecte la nivel de federație: „La noi, de foarte mult timp, relația antrenorilor de club cu selecționerul nu a înregistrat momente prea bune. Acest aspect nu face decât să întrețină incertitudinile în fotbal, se creează grupulețe. Atmosfera nu este deloc bună. Părerea mea e că Reghecampf a reacționat așa din cauza faptului că a observant că nu are pe cine să respecte! Nu există un for respectat. Ar trebui să existe acest sentiment printre antrenorii români. Îi recomand lui Reghe să respecte mai mult colegii”.

„Sfatul bătrânilor”

Fostul director al Școlii Federale de Antrenori a găsit, totuși, o soluție pentru a dizolva contrele între antrenori: „Problema e că nu se fac șuete tehnice la nivel intern. Când eram cu Mircea Lucescu la națională, tot timpul strângeam antrenorii de cluburi și discutam, râdeam, socializam. E dureros că noi nu avem o Comisie Tehnică credibilă. L-am și întrebat pe Răzvan Burleanu (n.r. – președintele FRF) de ce nu face un fel de < Sfatul bătrânilor >, cu mine, Jackie Ionescu, Florin Halagian, Emeric Ienei, Anghel Iordănescu, Mircea Lucescu, sau Ladislau Boloni, poate așa am ajuta la îndepărtarea acestor situații tensionante”.