Portul centrului istoric al Constanţei s-a transformat în platou de filmare pentru producţia „What happened to Monday“.

Joi a fost susţinută o conferinţă de presă, pe această temă, la care au participat şi Raffaella De Laurentiis, producătorul, regizorul şi primarul interimar Decebal Făgădău.

 Willem Dafoe a declarat că joacă primul rol de bunic din cariera sa, în timp ce Noomi Rapace a spus că acesta este cel mai dificil rol al său. Actriţa va interpreta 8 personaje.

Willem Dafoe a mai filmat în România, în urmă cu 7 ani. Atunci actorul a făcut o călătorie prin ţară, ajungând şi în Constanta. Actorul susţine că iubeşte America, deşi îşi petrece viaţa prin Europa, încă de la 17 ani.

„What happened to Monday“ se filmează în întregime în România. În țară, filmările se vor termina in noiembrie, însă la Constanţa se vor încheia de marţi.

Echipa de producţie este românească, de la Castel Film, formată din aproape 200 de tehnicieni. În total sunt 50 de actori, dintre care 10 sunt români.  

Vor fi în jur de 400 de figuranţi, de la copii la oameni în vârstă, toţi din Constanţa.

Întreaga echipă, formată din regizori şi din artişti, s-a aratat plăcut impresionată de locaţiile găsite în zona peninsulară a oraşului.

Deşi sunt staruri internaţionale, cei care s-au ocupat de șederea lor aici, au spus că actorii se comportă normal, fără a avea pretenţii la cazare sau alimentaţie.

Povestea filmului

Filmul este un SF, iar acţiunea se petrece în 2070-2985 pe o planetă suprapopulată.

Locuitorii planetei nu aveau voie să facă mai mult de 1 copil. Familia, care joacă rolul principal, are 7 fete, pe care le numește dupa zilele săptămânii. La un moment dat dispare Monday (Luni). De aici începe întreaga acţiune a filmului.

În rolul principal este actriţa Noomi Rapace, iar în rolurile secundare îi vom vedea pe Willem Dafoe şi Glenn Close.

Bugetul filmului este de 20 milioane de euro. 

Principalele scene filmate la Constanţa, în centrul vechi, vor fi pe strada Nicoale Titulescu, din apropierea portului, precum şi pe stradela Vântului, cu o lăţime de numai un metru.

Echipa de producţie a filmului „What happened to Monday”  este cazată în hotelurile de 3 stele, Ibis şi Palas, din zona peninsulară a oraşului. Starurile vor fi găzduite, din 15 septembrie, în hotelul de 5 stele, Vega, din staţiunea Mamaia.

Pe genericl final vor fi 15 minute cu imagini din Constanţa, cu multumiri adresate autorităţilor de aici.