Evenimentul Zilei > International > Un elicopter RUSESC a aterizat forțat, incidentul s-a soldat cu un MORT și mai mulți răniți
Un elicopter RUSESC a aterizat forțat, incidentul s-a soldat cu un MORT și mai mulți răniți

Un elicopter RUSESC a aterizat forțat, incidentul s-a soldat cu un MORT și mai mulți răniți

Un elicopter de transport Mi-8 a efectuat miercuri o aterizare forțată în Kamceatka (Extremul Orient rus), incidentul soldându-se cu un mort, a indicat Comitetul local de anchetă, într-un comunicat.

Elicopterul, care avea 19 pasageri și trei membri ai echipajului la bord și asigura o legătură locală, a efectuat o „aterizare brutală” în jurul orei 02.10 GMT, la aproximativ 70 km de localitatea Sobolevo, conform aceleiași surse, scrie AFP, citată de Agerpres.

„Potrivit primelor informații, o persoană și-a pierdut viața”, precizează comitetul de anchetă, anunțând deschiderea unei anchete pentru „încălcarea regulilor de securitate în transportul aerian”.

O echipă de salvare de peste 70 de oameni și 12 vehicule au fost mobilizate la locul incidentului, a indicat Ministerul rus pentru Situații de Urgență.

Aparatul companiei aeriene regionale, Vitiaz Aero, care transportă muncitori în domeniul gazelor, a căzut pe o parte în timp ce încerca să ia altitudine, potrivit mass-media ruse.

Accidentele aeriene sunt frecvente în Rusia, deseori acestea fiind atribuite stării aparatelor de zbor sau unor defecțiuni de întreținere a lor, notează AFP.