Evenimentul Zilei > Social > Un elev, ŞOCAT, după ce o TRANSSEXUALĂ a început să se dezbrace în vestiarul băieţilor. „Purtaţi-vă cât mai FIRESC cu putinţă!”
Un elev, ŞOCAT, după ce o TRANSSEXUALĂ a început să se dezbrace în vestiarul băieţilor. „Purtaţi-vă cât mai FIRESC cu putinţă!”

Un elev, ŞOCAT, după ce o TRANSSEXUALĂ a început să se dezbrace în vestiarul băieţilor. „Purtaţi-vă cât mai FIRESC cu putinţă!”

Un elev de la un liceu din Pennsylvania împreună cu părinţii său au depus plângere penală împotriva şcolii pentru hărţuire sexuală.

Adolescentul a declarat că s-a simţit jenat când o colegă, care susţine că este băiat transsexual, a intrat în vestiarul băieţilor şi a început să se dezbrace.

Elevul, împreună cu mai mulţi colegi, s-au plâns asistentului principal, dar acesta s-a răstit la ei, acuzându-i că sunt „intoleranţi”.

„Dr. Foley (asistentul) i-a spus (petentului) să ‘tolereze’ situaţia şi ‘să se poarte cât mai firesc’ cu putinţă”, se arată în plângerea depusă în justiţie.

Avocatul elevului, Randall Wenger, a declarat: „Nici o şcoală nu ar trebui să-i încalce unui elev dreptul legal la intimitate personală. Trebuie să ne asigurăm că copiii noştri nu vor fi forţaţi să participe la astfel de situaţii de vulnerabilitate emoţională atunci când se află în grija şcolii, deoarece este datoria şcolii să apere şi să respecte intimitatea fizică şi demnitatea tuturor elevilor.”

Avocatul a arătat că direcţiunea respectivului liceu din Boyertown, Pennsylvania, nu a abordat niciodată în discuţiile cu părinţii, nici cu cadrele didactice, posibilitatea de a le permite elevilor care se declară transsexuali să aibă dreptul de a se dezbrăca în vestiarul celorlalţi.