Un cutremur puternic a distrus o mică parte din Marele Zid Chinezesc

Un cutremur puternic a distrus o mică parte din Marele Zid Chinezesc

O mică parte din Marele Zid Chinezesc a fost distrusă de un cutremur cu magnitudinea 6,9, care s-a produs sâmbătă în nord-vestul ţării. Chinezii au rămas fără cel mai emblematic monument din lume.

O porţiune de doi metri din Marele Zid Chinezesc s-a prăbuşit în urma unui seism cu magnitudinea 6,9, care s-a produs sâmbătă în nord-vestul ţării. Distrugerea a avut loc în provincia Gansu, la 114 kilometri de locul în care cutremurul a făcut ravagii.

Porțiunea prăbușită datează din timpul Dinastiei Ming (1368-1644) și era comoara Chinei. Autoritățile au decis ca zona să fie păzită şi au început deja lucrările de reconstrucţie şi restaurare.

S-a distrus cel mai emblematic monument

Seismul s-a produs sâmbătă la ora locală 01:45 (vineri, 17:45 GMT), într-o zonă cu populaţie dispersată din îndepărtata provincie Qinghai, care, cu 6 milioane de locuitori. Această locație nu este foarte populată și nu au existat decese.

Ne puteți urmări și pe Google News

Sursa: arhiva EVZ

În urma cutremurului, 200 de grajduri și case au fost distruse, dar populația este în siguranță. Cea mai grea lovitură a fost prăbușirea Marelui Zid Chinezesc, un colț de rai pentru turiștii din toată lumea. Au existat 9 victime, dar medicii au reușit să le pună pe picioare. 65 de persoane au fost scoase din locuințele lor temporar.

Marele Zid Chinezesc, inclus pe lista patrimoniului mondial de către UNESCO în 1987, este format din mai multe construcții care nu sunt unite între ele. Acestea au fost construite de micile regate chinezeşti pentru a se apăra de invaziile inamicilor. Autoproclamatul împărat al Chinei Qin Shi (221-210 î.H) a decis ca structurile să fie unite.

Un cutremur cu magnitudinea de 6,6

Un alt cutremur cu magnitudinea 6,6 a avut loc în noaptea de luni spre marți în Marea Mediterană, în largul coastei de vest a Ciprului. Populația a simțit puternic acest seism, iar oamenii din capitala Nicosia au ieșit speriați în stradă.

Cipru este situat într-o zonă cu activitate seismică intensă, în apropierea liniei de întâlnire între placa tectonică eurasiatică şi cea africană. Cutremurul care a speriat locuitorii s-a produs la o adâncime de 19 km, la circa 40 km de țărm, potrivit Digi24.