Evenimentul Zilei > Actualitate > Un cutremur de 6,5 grade a lovit Taiwanul. Este cel mai puternic din acest an
Un cutremur de 6,5 grade a lovit Taiwanul. Este cel mai puternic din acest an

Un cutremur de 6,5 grade a lovit Taiwanul. Este cel mai puternic din acest an

Un cutremur cu magnitudinea de 6,5 s-a produs duminică în nord-estul insulei Taiwan. Potrivit primelor informații, nu au fost semnalate pagube maneriale.

Numeroşi rezidenţi au raportat însă o serie de replici puternice în jurul oraşului Taipei, capitala taiwaneză.

Agenţia de meteorologie din Taiwan a anunţat că seismul a avut o magnitudine de 6,5, în timp ce Serviciul de prospectare geologică al Statelor Unite (USGS) a anunţat iniţial o magnitudine de 6.

Seismul a avut loc în comitatul Yilan din nord-estul insulei asiatice la ora locală 13:11 (05:11 GMT), la o adâncime de 67 de kilometri.

Acest cutremur de pământ a avut o durată de aproximativ 10 secunde şi a fost cel mai puternic înregistrat în Taiwan în acest an, potrivit unui corespondent AFP din Taipei.

Potrivit Reuters, reţeaua de metrou din capitala taiwaneză a fost închisă pentru verificări, dar şi-a reluat funcţionarea la scurt timp după aceea. Distribuitorul naţional de electricitate a anunţat că reţeaua de alimentare cu energie electrică funcţionează la parametri normali. Taiwan Semiconductor Manufacturing Co Ltd (TSMC), cel mai mare producător de cipuri din lume, a anunţat că şi-a evacuat o parte dintre muncitori.

Taiwan, lovită des de cutremure

Insula Taiwan este afectată cu regularitate de cutremure de pământ, întrucât se află în proximitatea punctului de joncţiune dintre două plăci tectonice.

Hualien, o renumită destinaţie turistică, a fost lovită în 2018 de un seism cu magnitudinea de 6,4, care a ucis 17 persoane şi a rănit aproape 300 de persoane.

În septembrie 1999, un seism cu magnitudinea de 7,6 a ucis circa 2.400 de persoane, devenind cea mai gravă catastrofă naturală din istoria insulei.

Un alt seism, care a avut o magnitudine de 6,2, s-a produs în decembrie 2020, însă nu a făcut victime şi nu a cauzat pagube materiale.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.