Cutremur înregistrat în România, la miez de noapte. Unde a fost epicentrul și ce magnitudine a avut mișcarea seismică

Cutremur înregistrat în România, la miez de noapte. Unde a fost epicentrul și ce magnitudine a avut mișcarea seismică sursa: Arhivă EVZ

Un nou cutremur a avut loc în România, miercuri seară, în zona seismică Vrancea, după cum au anunțat specialiștii de la INCDFP. Și marți se produsese o mișcare seismică în țara noastră.

Un cutremur s-a produs, în această seară, în România, la ora 21:12:48 (ora locală a României), în zona seismică, Vrancea, conform anunțului făcut de reprezentanții Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP).

Pe ce coordonate a avut loc cutremurul de miercuri seară

Mișcarea seismică a avut o intensitate de 2,5 grade pe scara Richter și s-a produs la o adâncime de 106 kilometri. Cutremurul a avut loc în apropierea următoarelor oraşe: 71 km E de Brașov, 87 km NE de Ploiești, 105 km S de Bacău, 121 km V de Galați, 121 km V de Brăila, 139 km N de București, 158 km NE de Pitești, 185 km E de Sibiu, 187 km SV de Iași, 204 km N de Ruse.

Cu o zi înainte, miercuri, 19 octombrie, o mișcare seismică a fost înregistrată într-o zonă lipsită de o asemenea activitate. Un cutremur cu magnitudinea 2,2 a avut loc marți, 19 octombrie, în județul Constanța. Conform specialiștilor de la Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului, cutremurul a avut loc în județul Constanța la ora 15.53. Mișcarea seismică a fost înregistrată la o adâncime de 4 kilometri.

Ne puteți urmări și pe Google News

Cutremurul s-a produs în apropierea oraşelor Constanța (30 km), Brăila (102 km), Galați (120 km), Varna (135 km), București (181 km).

De asemenea, la data de 3 octombrie a avut loc un cutremur într-o altă zonă atipică din țara noastră. Mișcarea seismică a avut intensitatea de 2,1 grade pe scara Richter și s-a produs în județul Sălaj.

„Orice studii și inclusiv predicția se bazează pe ce observăm noi”

„Din punct de vedere al omului de știință, orice cutremur și alea mai mici, și cu atât mai mult cele mai mari, sunt extrem de prețioase. Nu ne dorim un cutremur pentru că știm ce înseamnă: distrugeri, pierderi de vieți omenești. Pe de alta parte, ca om de știință tu trebuie să fi foarte bine pregătit, să vânezi tot ce se întâmplă ca să ai date. Acestea sunt esențiale pentru ce măsuri vom lua în continuare. Orice studii și inclusiv predicția se bazează pe ce observăm noi”, afirma profesorul Mircea Radulian.