Evenimentul Zilei > Monden > Un cunoscut jurnalist și un bucătar de top au ajuns la cuțite. Scandalul este uriaș
Un cunoscut jurnalist și un bucătar de top au ajuns la cuțite. Scandalul este uriaș

Un cunoscut jurnalist și un bucătar de top au ajuns la cuțite. Scandalul este uriaș

Polemică de zile mari între două personaje cunoscute în România.

Nu este nevoie de o un subiect profund pentru a declanșa un scandal. Se poate ajunge la discuții în contradictoriu și de la o mică diferență de opinii, așa cum au demonstrat jurnalistul Adelin Petrișor și celebrul bucătar Petrișor Tănase. Polemica s-a purtat în mediul on-line și a pornit de la sintagma folosită de chef „a afilia untul”, în emisiunea „Sănătatea în bucate” difuzată de televiziunea Digi 24.

Adelin Petrișor i-a atras atenția lui Petrișor că termenul nu există în DEX. E drept, termenul face parte din colecția terminologiei de specialitate a gastronomiei internaționale. Jurnalistul a spus că bucătarul nu vorbește corect limba română și inventează sintagme.

Vedeta emisiunii „Sănătatea în bucate” a replicat, spunându-i lui Adelin Petrișor să-și vadă de meseria care l-a consacrat. „Alifierea este termen culinar folosit în bucatriile lumii! Așa că vedeți-va de știrile voastre și nu va băgați în denumiri culinare internatinale cunoscute doar de bucătari și cofetari!”

Fiecare dintre protagoniști a avut de partea sa fanii, în acest scandal. O internaută i-a transmis lui Petrișor Tănase că regretă cumpărarea cărții de gastronomie. „Petrișor Tănase m-ați fi surprins să aflați că am chiar o carte de-a dumneavoastră printre multe alte cărți de bucate. Atacul acesta chiar nu vă face cinste, serios! Sincer, regret că v-am cumpărat cartea”, a scris internauta, conform cancan.ro.

Au comentat și persoane care cunosc limbajul gastronomic și au explica că operațiunea de „alifiere a untului” este des folosită în mediul culinar internațional și că ar însemna „frecarea cubului de unt până ajunge la starea de cremă”.

„Punem puțin unt, pe care îl afiliem”, a grăit azi cu chef de la o televiziune de știri. Se vede treaba că omul nu se ocupă doar de mâncare, ci este și creator de limbă. Sper ca academicienii să rămână pe poziții și să nu schimbe numele Institutului de lingvistică. #gatescDeciVorbesc”, a fost postarea lui Adelin Petrișor.