Mircea Rednic, antrenorul echipei Poli Iași, a fost extrem de afectat după ce a aflat că Ionuț Popa, colegul său de breaslă, s-a stins din viață la vârsta de 67 de ani. „Popică”, tehnician care și-a pus amprenta echipei din Dealul Copoului, suferise un stop cardiac. În ultimul an și jumătate avusese mari probleme de sănătate.

„Astăzi e o zi neagră și tristă. Am pierdut un prieten. Am pierdut un om de fotbal, un om care, în această perioadă de când sunt la Iași, m-a susținut. Nu pot să uit asta. În afară de mesajele pe care le primeam după fiecare meci, în momentul în care mi s-a strigat demisia, el m-a sunat și m-a încurajat. Mi-a spus că o să reușesc aici”, a spus Rednic. Tehnicianul „alb-albaștrilor” a mai afirmat că era optimist, discutase cu fiica lui Ionuț Popa și spera că fostul antrenor își va reveni.

„Am vorbit cu el înainte să facă stop cardiac. Tot speram. Am vorbit cu fata lui și aveam încredere. M-am rugat la Dumnezeu ca el să-și revină. N-a mai revenit și Popică a plecat dintre noi”, a mai afirmat „Puriul” cu lacrimi în ochi.

Antrenorul a vrut să-l ajute financiar pe Popa, în perspectiva unei operații. Era însă prea târziu și regretatul tehnician nu ar mai fi avut mari șanse de însănătoșire.

„Îmi pare rău că n-am făcut mai multe pentru el. M-am oferit să-l ajut, dar nu mai era nimic de făcut. Orice intervenție chirurgicală n-ar mai fi adus vreo îmbunătățire la sănătatea lui. Cu regret pot să spun că e o zi tristă. Dumnezeu să-l odihnească pentru că a fost un om bun, un om cu suflet mare. Ca om de fotbal, s-a implicat foarte mult acolo unde a fost și totdeauna a fost apreciat și respectat. Drum bun, Popică”, a declarat Rednic pentru gsp.ro.