Un copil de 12 ani, din Pitești, a dispărut de zece zile de acasă. Poliția îl caută peste tot
- Iulia Moraru
- 25 mai 2023, 14:14
Un băiat de 12 ani din Pitești a dispărut de acasă în urmă cu zece zile, iar autoritățile cer acum ajutorul oamenilor pentru a-l găsi pe acesta. Se pare că băiatul a mai plecat și în trecut de acasă.
Polițiștii au fost sesizași de dispariția copilului doar miercuri, 24 mai, cu privire la faptul că minorul, pe numele său Marin Raul, a plecat din locuința bunicilor pe 14 mai și nu s-a mai întors.
Copil de 12 ani din Pitești, dispărut de acasă de zece zile
Din primele informații a rezultat că băiatul a mai plecat și în trecut de acasă, iar din verificările efectuate de la momentul sesizării până în prezent, au rezultat indicii că s-ar afla pe raza municipiului Pitești.
În prezent, autoritățile desfășoară activități pentru găsirea minorului, fiind transmise semnalmentele persoanei atât la nivelul celorlalte subunități din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Argeș, cât și jandarmilor argeșeni și Poliției Locale Pitești.
Băiatul are 1,40 m înălțime, aproximativ 32 kg, fața ovală, ochi căprui, păr șaten, drept, tuns scurt, ten măsliniu. Persoanele care pot da relații cu privire la minorul în cauză sunt rugate să apeleze Serviciul Național Unic Apeluri de Urgență 112 sau Poliția Municipiului Pitești, la telefon 0248 607 009, potrivit Gândul.
Ziua internațională a copiilor dispăruți, 25 mai
Pe data de 25 mai e marcată, în fiecare an, Ziua Internațională a copiilor dispăruți. Această zi are ca scop aducerea în prim-plan a tragediei copiilor răpiți, de a stopa cazurile de dispariții voluntare și de a informa părinții în legătură cu măsurile pe care le pot lua pentru a-şi proteja copiii şi pentru a ne aduce aminte de copiii care nu au fost găsiţi niciodată.
Pe data de 22 mai 2023, Poliția Română și Asociația „Telefonul Copilului”, cu sprijinul Ambasadei Statelor Unite ale Americii la București, au inițiat o campanie națională cu scopul de a preveni disparițiile voluntare în rândul minorilor și intenția acestora de a fugi de acasă din diverse motive.
Potrivit informațiilor furnizate de Asociația „Telefonul Copilului”, în peste 31,25% dintre sesiunile de consiliere psihologică oferite, copiii au considerat fuga de acasă ca fiind o soluție pentru rezolvarea problemelor personale, în special din cauza dificultăților în relația cu părinții (41,3%), a abuzurilor în cadrul familiei (35,7%) și a problemelor sentimentale (15,2%). Se observă că cel mai mare procent se înregistrează în rândul fetelor (83,5%), conform declarațiilor Cătălinei Surcel, director executiv al Asociației „Telefonul Copilului”.
În intervalul 1 ianuarie - 19 mai 2023, au fost căutați 3.277 de minori și s-au identificat 3.318 de cazuri, în unele situații fiind deja raportate anterior și rezolvate în aceeași perioadă, conform organizatorilor acestei campanii. Numărul disparițiilor de copii nu reflectă numărul real al acestora, deoarece fiecare sesizare referitoare la același copil este înregistrată separat ca o nouă dispariție, potrivit Agerpres.