Evenimentul ZileiSocialUn copil aflat în comă indusă, trimis acasă deoarece “sistemul sanitar se concentrează pe pacienții cu coronavirus”

Un copil aflat în comă indusă, trimis acasă deoarece “sistemul sanitar se concentrează pe pacienții cu coronavirus”

Un copil aflat în comă indusă, trimis acasă deoarece “sistemul sanitar se concentrează pe pacienții cu coronavirus”
Europarlamentarul Cristian Terheș a semnalat cazul unui copil de 16 ani din Sălaj, aflat în comă indusă de zece luni, care a fost trimis acasă, luna trecută, pe motiv că sistemul sanitar din România se concentrează pe pacienții infectați cu coronavirus.

Antonio Cristian Bodea (16 ani) se află de peste zece luni în comă indusă. Înainte de a fi trimis acasă, băiatul era tratat la un centru de tratament paleativ din Sibiu. Potrivit salajulliber.ro, decizia de tratare a minorului “în sânul familiei” a aparținut celor de la Casa de Asigurări de Sănătate, care au comunicat că  „sistemul sanitar din România se concentrează la ora actuală pe cazurile de coronavirus, iar copilul poate fi îngrijit și de acasă”.

Băiatul este tratat cu injecții administrate de mamă și cu o medicamentație prescrisă în funcție de analizele din luna iulie a anului trecut

Cristian Terheș, despre cangrena din sistemul medical românesc

Europarlamentarul Cristian Terheș a subliniat că acest caz “demonstrează cangrena din sistemul medical românesc și obtuzitatea actualului Guvern”. 

“Un tânăr de 16 ani, aflat în coma indusă de 10 luni, a fost trimis din spital acasă, în martie 2021, pe motiv că „sistemul sanitar din România se concentrează la ora actuală pe cazurile de coronavirus, iar copilul poate fi îngrijit și de acasă, în sânul familiei”.

Părinții nu au pregătire medicală și îl tratează pe copil cum pot. Casa acestora e pe o uliță neasfaltată, la circa 7 km de drumul cu asfalt. 

Am fost azi la familie acasă și pur și simplu am rămas fără cuvinte: văzând dedicația și credința familiei de a-și ajuta fiul și lupta acestuia pentru viață, pe de o parte, dar și văzând iresponsabilitatea celor care au putut trimite din spital o persoana în comă indusă pentru a fi tratată „în sânul familiei”, pe motiv că „sistemul sanitar din România se concentrează la ora actuală pe cazurile de coronavirus”, pe de alta parte.

Deciziile guvernului de a transforma spitale întregi în spitale covid, lăsând bolnavi fără tratament, pe de o parte, și dezinteresul foarte multor cadre medicale, sub pretextul că prioritate au procedurile anti-covid și nu oamenii, pe de altă parte, efectiv omoară oameni cu zile”, a scris Cristian Terheș pe Facebook. 

Acest caz a apărut și în publicația Sălajul Liber.


Accesează: