Evenimentul Zilei > International > Un cetăţean din ROMÂNIA este principalul SUSPECT în cazul AMENINȚĂRII cu BOMBĂ la şcolile din Los Angeles
Un cetăţean din ROMÂNIA este principalul SUSPECT în cazul AMENINȚĂRII cu BOMBĂ la şcolile din Los Angeles

Un cetăţean din ROMÂNIA este principalul SUSPECT în cazul AMENINȚĂRII cu BOMBĂ la şcolile din Los Angeles

Un cetăţean american care locuieşte în România este principalul suspect din spatele amenințărilor cu bombă care a dus la închiderea a circa 1.000 de şcoli în Los Angeles. Deși mailurile au fost trimise de ăe IP-ul calculatorului său, bărbatul susţine că este victima hackerilor, afirmă surse citate de postul american CBS.

Vincent Canfield, un american în vârstă de 21 de ani, din statul Maine locuieşte de două săptămâni în România.

El a declarat vineri că a primit o citaţie din partea autorităţilor în ancheta privind mailurile de ameninţare care vizau şcoli din oraşele americane Los Angeles şi New York, informează Mediafax.

În urma amenințărilor cu boma, aproape 1.000 de şcoli au fost închise zilele trecute în districtul californian Los Angeles.

Tânărul a explicat că a fost citat în anchetele declanșate de autoritățile americane din acest caz, însă nu s-a prezentat la audieri, explicând că a fost victima unui atac cibernetic. Totodată, acesta a mai spus că a avut dicuții cu anchetatorii, și că va lua legătura cu un avocat. 

Întrebat dacă s-a mutat în România pentru a scăpa de autoritățile americane, tânărul a refuzat să răspundă. Tot el a trimis postului CBS News o fotografie în care ţine în mâini două arme de foc.

Pe 16 decembrie, o alertă care anunţa iminenţa producerii unui atac terorist a dus la închiderea tuturor şcolilor din Los Angeles. Peste 650.000 de elevi şi studenti, din aproximativ o mie de unităţi de învaţământ, au fost trimişi acasă. Din fericire, alarma s-a dovedit falsă iar elevii au fost anunţaţi că miercuri se pot întoarce la şcoală.