Spre exemplu, cozile de la farmacii au apărut în Bucureşti după ce miercuri, 11 martie, s-a anunţat că se suspendă pentru o perioadă de 6 luni distribuţia în afara teritoriului României a medicamentelor si a tuturor produselor sanitare care au legatura cu prevenirea, diagnosticarea si tratamentul pentru COVID-19.

Alarmaţi, oamenii au început să cumpere masiv vitamina C și tot felul de suplimente despre care consideră că țin virusul departe. Fals! Specialiştii au fost foarte clari şi au transmis că acestea nu au niciun efect în legătura cu temutul Coronavirus.

Mai jos redăm postarea Prof. Dr. Monica Pop, care a detinut funcția de Manager General al Spitalului Clinic de Urgențe Oftalmologice București.

„TRATAMENT PENTRU CRESTEREA IMUNITATII – PROFILAXIA IMBOLNAVIRII
Recomandare:
-ISOPRINOSINE 3 pe zi, un flacon
-Vitamina A – 2 capsule pe saptamina (sau 1-2 ml se bea din solutie de Vit A . -Vitamina D3 , f f impirtantă și necesară, 3000-5000 u zilnic. La persoane cu deficit mai mare,chiar 8000 – 10000 u/zi.
Totul 1 lună.
Apoi, continuati cu Vitamina D3 minimum 2-3000u zilnic, PERMANENT . Si, anual macar ( daca nu la 6 luni) faceti o determinare. Valori normale 30-100.
Aproape toata populatia are deficit de Vitamina D3 si astfel e mult mai expusa la contaminari sau imbolnaviri (orice).
NU UITATI sa MINCATI o PROTEINA INAINTE de A IESI din CASA ( ou, brinza,sunca) pt ca mecanismul de apararea să fie în „acțiune”!
Astfel, sansele de imbolnavire vor fi mult, mult mai mici!”, a scris Monica Pop pe Facebook.