Evenimentul Zilei > International > Un britanic a reușit să pună pe fugă doi hoți deși se afla în scaun cu rotile
Un britanic a reușit să pună pe fugă doi hoți deși se afla în scaun cu rotile

Un britanic a reușit să pună pe fugă doi hoți deși se afla în scaun cu rotile

Un britanic veteran al războiului din Afganistan a reuşit să ţină piept unor bărbaţi care l-au atacat cu un cuţit şi au încercat să-l jefuiască deşi se afla în scaunul cu rotile, relatează The Telegraph.

Doi bărbaţi l-au abordat duminică seară pe Roger Mercer, în vârstă de 38 de ani, în apropierea unui canal din oraşul Chester şi i-au cerut telefonul mobil.

Însă, Mercer, care are o înălţime de 2 metri, a reuşit să înşface imediat cuţitul cu lama de 20 de centimetri din mâna unuia dintre atacatori şi apoi şi-a înfipt degetul mare în orbita ochiului celuilalt bărbat în timp ce acesta încerca să apuce scaunul cu rotile şi să-l răstoarne.

Cei doi l-au împins pe Mercer şi au fugit cu mâinile goale de la locul faptei.

Mercer a luptat în cadrul regimentului de infanterie Worcestershire and Sherwood Foresters timp de aproape unsprezece ani până când a suferit o rană gravă la coloana vertebrală în timp ce se afla în Afganistan, în 2007.

"Am văzut pe cineva în faţa mea şi m-am oprit. Acesta avea o glugă trasă pe faţă şi ţinea în mână o lamă curbată de 15 – 20 de centimetri lungime. Am reuşit să iau imediat lama din mâna lui", a povestit veteranul.

"Probabil că nu se aştepta ca un utilizator de scaun cu rotile să riposteze", a adăugat Mercer care a deprins tehnici de autoapărare în armată şi s-a "obişnuit cu chestiile dure" după ce a a servit doi ani în Irlanda de Nord, Bosnia şi Afganistan.

"Iau parte în mod regulat la maratoane în scaunul cu rotile, în scopuri caritabile, şi mă antrenez de trei-patru ori pe săptămână", a adăugat el. "Făcusem cinci mile şi ţineam capul în jos când bărbaţii au apărut în faţa mea. Dar asta nu mi-a tăiat cheful de a mă antrena şi n-o să mă oprească", a precizat veteranul.

Detectivul Tom Philpotts din cadrul poliţiei comitatului Cheshire a declarat că "acesta a fost un jaf oportunist săvârşit de hoţi care au crezut că pot prăda un om cu dizabilităţi, lipsit de apărare".

"În acest caz, victima a fost extrem de curajoasă şi de norocoasă pentru că a putut lupta cu atacatorii şi pentru a că reuşit să îi împiedice să-i provoace răni grave sau să-i ia telefonul", a adăugat poliţistul.