Trupurile neînsuflețite ale lui John (71 de ani) și Anne (70 de ani) Knott au fost descoperite de polițiști în casa lor, din pitorescul sat Bosbury, în regiunea Herefordshire. Bărbatul era un ma nager de companie pensionat, devotat soției lui, bolnavă în stadiu terminal, care a decis să o omoare pe aceasta, apoi să-și ia viața, după o lungă „bătălie” în care a încercat să împiedice construirea unei tabere de romi, în apropierea proprietății sale.

John și-a folosit propria pușcă pentru a o ucide pe soția sa, care avea Alzheimer, și pentru a se sinucide. Rudele au sosit dimineața și i-au găsit pe cei doi, întinși pe jos, fiecare cu câte o rană de glonț, și au alertat poliția.

Bătălia cu autoritățile

Knott și-a petrecut ultimele luni din viață încercând să oprească ridicarea unui cartier permanent pentru romi, pe un teren din apropierea casei sale. La început a fost permisă intrarea pe terenul respectiv a două familii, dar, în urmă cu două luni, alte opt familii au cerut aprobare, scrie presa britanică.

Vecina lui Knott a declarat că stresul și lupta pe care o ducea pe două fronturi – alături de soția suferindă și împotriva planului urbanistic – l-au făcut să-și piardă controlul.

„A fost îngrozitor. John și-a petrecut fiecare zi gândinduse la asta. Iar Anne era și ea supărată”, a explicat femeia.

Vecinii s-au declarat șocați de cele întâmplate și i-au des cris pe cei doi soți, care organizau evenimente caritabile, ca fiind „stâlpi ai comunității”.

Planuri contestate

„Erau absolut minunați. Erau atât de drăguți și devotați unul altuia. El era foarte deștept, era încă în putere și avea multe de dăruit”, a povestit o altă femeie.

Familia Knott a cumpărat casa, în 2006, cu 500.000 de lire sterline, după ce bărbatul s-a retras din funcția de director al companiei Ashford Construction Plc. din Birmingham.

Cei doi aflaseră, recent, că valoarea casei lor a scăzut cu 100.000 de lire, pentru că urma să se permită romilor să se mute în apropiere.

Planul inițial presupunea ca romii să campeze în partea din față a terenului, aproape de șoseaua principală. Dar apoi s-a decis ca tabăra să fie amplasată mai în spate, pentru ca rulotele romilor să nu poată fi observate de cei care treceau prin localitate.