Un bărbat şi-a dat foc pentru că nu a vrut să plece la război. Imagini terifiante cu tânărul în flăcări. Video

Un bărbat şi-a dat foc pentru că nu a vrut să plece la război. Imagini terifiante cu tânărul în flăcări. Video Mamele și soțiilor rușilor mobilizați pe front îl critică pe Vladimir Putin. Sursa Foto: Arhiva EVZ

Un bărbat şi-a dat foc, în oraşul Reazan, situat la sud-est de Moscova, țipând că ”nu vrea să se ducă pe front”. Tânărul, care a fost mobilizat în urma ordinului dat de Vladimir Putin, s-a dus în parcarea autogării din oraş, s-a stropit cu un lichid inflamabil și și-a dat foc, relatează Novaia Gazeta.

Tânărul s-a ales cu arsuri pe 90% din suprafața corpului după nefericitul incident. Totul s-a întâmplat la mai puţin de o săptămână după ce preşedintele rus Vladimir Putin a decretat o mobilizare a 300.000 de oameni care să-i consolideze trupele prezente în Ucraina, ilustrând disperarea profundă care a cuprins o parte a societății ruse.

Tânărul, care a fost mobilizat, s-a dus în parcarea autogării din oraş, s-a stropit cu un lichid inflamabil şi şi-a dat foc. Publicaţia independentă Novaia Gazeta, care a difuzat imagini înregistrate de camere de supraveghere, scrie că victima are arsuri pe 90% din suprafaţa corpului.

Tânărul a început să strige că nu vrea la război

„Stătea în drum, lângă autobuze. A luat foc şi a început să râdă şi să strige că nu vrea să se ducă în operaţiunea specială din Ucraina. Toate hainele i-au ars. Poliţia a venit imediat şi l-a luat mai târziu. A venit o ambulanţă”, declară un martor site-ului YA62.ru.

Ne puteți urmări și pe Google News

Manifestaţiile împotriva invaziei Ucrainei de către Rusia, la 24 februarie, au rămas marginale, însă anunţarea uni mobilizări parţiale a precipitat evenimentele. Novaia Gazeta scrie că 54 de centre de înrolare militară şi clădiri administrative au fost incendiate de la începutul războiului, dintre care 17 în ultimele cinci zile. Un bărbat a deschis focul, luni, într-unul dintre aceste centre de recruitare, la Ust-Ilimsk, în regiunea Irkuţk, în Siberia, şi l-a rănit grav pe şeful centrului.

Victima a fost spitalizată în stare gravă

Comitetul rus de anchetă a anunţat că suspectul, un locuitor al oraşului în vârstă de 25 de ani, a fost arestat: „Anchetatori şi un criminolog acţionează la locul incidentului. Toate circumstanţele incidentului vor fi clarificate. Suspectul a fost arestat. El este interogat de către anchetatori. Victima a fost condusă într-o structură medicală”, a declarat postului francez BFMTV principala asistentă a şefului Comisiei ruse de anchetă din regiunea Irkuţk, Karina Golovaceva.

Manifestații s-au multiplicat, în ultimele zile, în mai multe regiuni defavorizate împotriva mobilizării parţiale, uneori haotică. Puterea rusă este acuzată de faptul că încearcă să mobilizeze cu prioritate în zone sărace şi izolate. Numeroşi ruşi au luat cu asalt frontierele şi aeroporturile, după ce Putin a anunţat mobilizarea miercuri.

Dmitri Peskov a recunoscut că sunt „erori” în această mobilizare

Kremlinul a recunoscut luni că au fost făcute „erori” în timpul mobilizării rezerviștilor pentru acțiunea militară din Ucraina și a spus că nu a fost luată nicio decizie de închidere a granițelor Rusiei.

„Într-adevăr, există cazuri în care decretul (de mobilizare) a fost încălcat. În unele regiuni, guvernanții lucrează activ pentru a redresa situația”, a declarat reporterilor purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov. Alte surse spun că Kremlinul nu exclude o închidere a frontierelor, cu scopul de a împiedica fuga bărbaților ruşi, potrivit themoscowtimes.com.