Evenimentul Zilei > Justitie > Un bărbat din Călăraşi a fost arestat după ce a intenţionat să vândut 850 grame de haşis
Un bărbat din Călăraşi a fost arestat după ce a intenţionat să vândut 850 grame de haşis

Un bărbat din Călăraşi a fost arestat după ce a intenţionat să vândut 850 grame de haşis

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (D.I.I.C.O.T.) – Biroul Teritorial Călărași, împreună cu polițiști din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Călăraşi, au documentat activitatea infracțională a trei persoane din municipiul Călăraşi bănuite că, în perioada 2013-2014, ar fi procurat droguri de risc din Spania, pe care le-ar fi comercializat pe raza municipiului Călăraşi.

Autoritățile judiciare au interceptat, în data de 23 iulie, în municipiul Sebeș, județul Alba, un colet poștal care conținea 850 de grame de droguri de risc, pe care, conform probelor din dosar, Alexandru Stelian (36 de ani) îl expediase din Spania, în data de 15 iulie 2014, pe numele fratelui său, folosindu-se de o identitate falsă. La percheziționarea coletului, în data de 24 iulie 2014, s-a descoperit că drogurile de risc erau disimulate într-un recipient de culoare galbenă – șase calupuri de hașiș – alte două calupuri (250 de grame) cu același tip de drog fiind ascunse într-un pachet de biscuiți, aflate în colet printre alte produse alimentare, obiecte de îmbrăcăminte și încălțăminte. 

60 de lei doza

Alexandru Stelian se întorsese cu autocarul – în data de 18 iulie – din Spania, unde plecase în data de 9 iulie 2014, cu intenţia de a achiziţiona droguri de risc pe care să le valorifice în municipiul Călăraşi în condiţii de clandestinitate, prin intermediul unor persoane.  Din probele administrate în cauză rezultă suspiciunea rezonabilă că inculpatul Alexandru Stelian a achiziționat cele  opt calupuri de haşiş în greutate de aproximativ 850 grame, din Zaragoza, prin intermediul unui cunoscut și ar fi urmat să le comercializeze en-detail contra sumei de 60 de lei/doza. În cauză, au fost efectuate şi două percheziţii domiciliare, au fost indisponibilizaţi 560 de euro şi întreaga cantitate de haşiş, a cărei valoare estimată, pe „piaţa neagră”, este de 30.000 de euro.

Cercetat sub control judiciar

Față de Alexandru Stelian a  fost luată  măsura controlului judiciar în data de 19 iulie 2014 pentru comiterea infracțiunilor de trafic intern de droguri de risc şi proxenetism.  Din probatoriul administrat rezultă că Alexandru Stelian, din luna mai 2014 şi până în prezent a comercializat pe raza municipiului Călăraşi, prin trei intermediari, droguri de risc, respectiv cannabis, la preţul de 60 de lei doza.  Totodată, față de inculpat există suspiciunea rezonabilă că, în cursul lunii iunie 2014,  a determinat-o pe concubina sa să se deplaseze în Italia, Bari, pentru a se prostitua „la stradă”, sub coordonarea și supravegherea unui alt inculpat, sumele de bani încasate urmând să-i fie trimise în țară inculpatului Alexandru Stelian.

A fost încarcerat

Pe 24 iulie 2014, după interceptarea coletului, procurorii DIICOT – BT Călărași au adăugat în lista acuzațiilor la adresa inculpatului Alexandru Stelian și pe cea de săvârșire a infracțiunii de introducere în ţară de droguri de risc și au solicitat Tribunalului Călărași să înlocuiască măsura preventivă a controlului judiciar cu măsura arestării preventive pentru 30 de zile. Judecătorul de drepturi și libertăți a admis solicitarea DIICOT.  Față de alți doi inculpați a fost dispusă măsura controlului judiciar. În cauză s-a beneficiat de sprijinul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Călăraşi şi de suportul de specialitate al Departamentului de Informații și Protecție Internă.

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: