Faptul este alarmant pentru toți apropiații săi pentru că bărbatul a fost la serviciu până vineri inclusiv, unde a avut contact cu foarte multe persoane.

Deocamdată, nu se cunoaște rezultatul testului, dar DSP Vaslui va face o anchetă epidemiologică după momentul confirmării infecției cu SARS CoV 2.

Trebuie spus că și soția bancherului în cauză lucrează, deasemenea, la o altă bancă din oraș, iar, în eventualitatea că soțul ei ar fi bolnav de Covid – 19, ancheta epidemiologică s-ar putea extinde.

Este foarte important de spus că multe persoane dintre cele care lucrează cu bărbatul la bancă, au precizat că directorul suspect acum de infectie cu coronavirus era văzut purtând în permanentă la serviciu mască și mănuși. Între timp, la Sectia Obstetrică Ginecologie din cadrul Spitalului din Bârlad, o asistentă medicală în vârstă de 39 de ani, a fost depistată pozitiv cu COVID-19.

Bărbatul se simțea rău de câteva zile, iar medicul de familie a solicitat la 112 să fie preluat de la domiciliu cu izoleta pentru a fi dus la spitalul din Bârlad, care este „suport” Covid-19, pentru a fi testat.

După ce a fost consultat și la domiciliu de către cadrele medicale de pe ambulanță, a fost dus la CPU Bârlad, în zona de triaj, după care a fost testat si apoi trimis la Computerul Tomograf, informează colegii de la ziarul vasluian Vremea Nouă. El a rămas internat la izolare, la secția de Boli Infecțioase.

Dacă rezultatul testului este pozitiv, atunci cu sigurantă că si sotia sa, care este si ea angajată la o bancă din Bârlad – alta decât unde este director bărbatul suspect de Covid-19 – va fi internată și testată pentru a se depista dacă a fost infectată, iar DSP Vaslui va declanșa o anchetă epidemiologică pentru a afla „contacții” celor doi soți.