Evenimentul Zilei > Actualitate > Un avocat de renume din Brașov a comis o infracțiune gravă. Viitorul unei minore ar putea fi compromis
Un avocat de renume din Brașov a comis o infracțiune gravă. Viitorul unei minore ar putea fi compromis

Un avocat de renume din Brașov a comis o infracțiune gravă. Viitorul unei minore ar putea fi compromis

Un avocat din Brașov a fost arestat de către oamenii legii după ce a întreținut relații sexuale cu o minoră de 16 ani. Acesta va fi prezentat, pe 4 iunie, în fața magistraților cu propunere de arest preventiv.

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Brașov au dispus reținerea unui avocat pentru 24 de ore. Identitatea avocatului nu a fost făcută publică, însă unele voci susțin că este vorba despre un jurist destul de popular, care a întreținut relații sexuale cu o adolescentă în vârstă de 16 ani.

Trei luni de iubire și-un arest

Urmărirea penală a avocatului din Brașov a început miercuri, 2 iunie. Bărbatul a fost reținut pe 3 iunie de către magistrații Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Brașov. Pe 4 iunie, avocatul va fi prezentat magistraților cu propunere de arest preventiv pentru o perioadă de 30 de zile.

Identitatea avocatului nu a fost făcută publică. Bărbatul este vinovat de comiterea infracțiunii de act sexual cu un minor. Avocatul este anchetat pentru întreținerea de relații sexuale cu o adolescentă de 16 ani, în perioada decembrie 2020- martie 2021. Potrivit Observator News, avocatul a “abuzat de situaţia vădit vulnerabilă” a adolescentei.

„Procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Braşov a dispus la data de 2 iunie efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de un suspect, avocat, pentru săvârşirea infracţiunii de „act sexual cu un minor”, (…) constând în aceea că, în perioada decembrie 2020 – martie 2021, acesta a întreţinut relaţii sexuale cu o minoră în vârstă de 16 ani, abuzând de situaţia vădit vulnerabilă a acesteia”, se arată în cadrul unui comunicat publicat de Agerpres.

Bărbat din Brașov acuzat că și-a abuzat trei nepoți

Tot în Brașov, un bărbat în vârstă de 49 de ani a fost bănuit că și-a abuzat fizic și moral trei dintre nepoți, cu vârste cuprinse între 10 și 15 ani. Bărbatul a fost reținut de oamenii legii. „Prin constrângere fizică şi morală, ar fi întreţinut raporturi sexuale cu minora de 15 ani şi i-ar fi agresat sexual pe ceilalţi doi minori”, conform IPJ Braşov.
Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Braşov, Alina Ivan, bărbatul este cercetat pentru viol şi agresiune sexuală. Brașoveanul a fost arestat de autorități și prezentat instanţei de judecată cu propunere de arest preventiv.

În urma cercetărilor, s-a stabilit că, din mai 2017 şi până în mai 2018, ar fi săvârşit mai multe infracţiuni de natură sexuală împotriva a trei nepoţi, violând-o în mod repetat pe fata de 15 ani şi agresându-i sexual pe ceilalți doi.